Plase monofilament folosite la braconaj piscicol, depistate de frontieriştii sireteni


Intră acum și în grupul de

Un botoşănean cu plase de pescuit folosite la braconaj a fost depistat de frontieriştii sireteni. Potrivit purtătorului de cuvânt al IJPF Suceava, subcomisar Ilie Poroh- Seriţan, duminică, la Punctul de Trecere a Frontierei Siret, s-a prezentat pentru a intra în ţară conducând un autoturism marca „Volkswagen”, cetăţeanul român A. Virgil, în vârstă de 64 de ani, domiciliat în municipiul Dorohoi, judeţul Botoşani. La controlul efectuat de poliţiştii de frontieră şi lucrătorii vamali, s-au descoperit în portbagajul autoturismului în sacoşe de plastic, două plase monofilament tip setcă pentru pescuit.

În urma celor constatate, poliţiştii de frontieră i-au întocmit şoferului acte premergătoare pentru săvârşirea infracţiunii de deţinere a plaselor monofilament, acte ce au fost înaintate Parchetului de pe lângă Judecătoria Rădăuţi, în vederea atribuirii numărului unic.
Plasele monofilament tip setcă au fost reţinute de organele vamale şi ulterior predate pe bază de proces verbal poliţiştilor de frontieră, în vederea continuării cercetărilor.


Intră acum și în grupul de