Incendiu la un adăpost de animale din Stamate


Intră acum și în grupul de

Detaşamentul de Pompieri Suceava împreună cu Serviciul Voluntar pentru Situaţii de Urgenţă Fântânele, a intervenit duminică după-amiază, cu trei autospeciale pentru localizarea şi stingerea unui incendiu izbucnit la locuinţa lui Dumitru C., din localitatea Stamate, comuna Fântânele. Potrivit ISU „Bucovina”, incendiul a fost anunţat la ora 18:18, iar la sosirea gărzii de intervenţie incendiul se manifesta violent la acoperişul adăpostului de animale, al garajului şi şurii, existând pericolul de propagare la casa de locuit şi o bucătărie. În incendiu a fost găsit mort calul proprietarului.

Incendiul a fost lichidat la ora 19:30, dar a ars acoperişul adăpostului de animale, al garajului şi şurii pe o suprafaţă de 90 mp şi cca 3 tone furaje. Valoarea pagubelor a fost estimată de proprietar la 6.000 lei.

Rezultatul primelor cercetări indică faptul că incendiul a izbucnit prin efect termic al curentului electric din cauza instalaţiei de iluminat defectă. Prin intervenţia rapidă a pompierilor s-a reuşit salvarea casei de locuit şi a bucătăriei, în valoare de circa 20.000 lei.


Intră acum și în grupul de