Gheorghe Flutur a participat de la prima oră la Sf. Liturghie de la Mănăstirea Putna alături de primarul Sucevei, cel din Putna și deputatul Ioan Bălan


Intră acum și în grupul de

Președintele Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur, președinte al Ligii aleșilor locali din PNL, a participat, joi, la mănăstirea Putna, de la prima oră la Sf. Liturghie oficiată cu ocazia Sărbătorii Adormirea Maicii Domnului, hramul mănăstirii.

Alături de Flutur se afla primarul din Putna, Gheorge Coroamă, primarul Sucevei, Ion Lungu, prim vicepreședinte al Asociației Municipiilor din România și deputatul de Suceava Ioan Bălan, vicepreședinte regional al PNL.

Aceștia s-au închinat la mormântul lui Ștefan cel Mare din biserica mănăstirii Putna și la moaștele Sfinților Putneni, Iacob Putneanul, Mitropolitul Moldovei, și Cuvioșii Sila, Paisie și Natan.

Liderul liberal sucevean a plecat ulterior spre Cacica, pentru a participa și la Sf. Liturghie oficiată la Basilica Minor.

Sf. Liturghie de la mănăstirea Putna a fost oficiată de IPS  Nicolae, Mitropolitul Ortodox Român al celor două Americi, împreună cu IPS Pimen, Arhiepiscopul Sucevei şi Rădăuţilor, IPS Ignatie, Mitropolitul antiohian al Franței și Europei de Vest și Sud, și cu PS Toma, Episcop de Broneţ, din Biserica Ortodoxă Rusă.

La finalul Sf. Liturghii, starețul mănăstirii Putna, Velnic Melchisedec, a subliniat că în septembrie se împlinesc 550 de ani de la sfințirea bisericii mănăstirii, iar în această zi se împlinește un an de la redeschiderea căii ferate spre Putna, mulțumind tuturor celor implicați în realizarea acestui deziderat la celor de la mănăstire pentru ca credincioșii să poată ajunge și cu trenul la Putna.


Intră acum și în grupul de