Incendiu la o gospodărie din Bilca


Intră acum și în grupul de

Pagube de aproximativ 300 de milioane de lei vechi au înregistrat proprietarii unei gospodării din Bilca, în urma unui incendiu izbucnit marţi, din cauza unor siguranţe. Potrivit ISU „Bucovina” Suceava, incendiul a fost anunţat prin serviciul 112 la ora 14:37, astfel că Garda de intervenţie Vicovu de Sus împreună cu Serviciul Voluntar pentru Situaţii de Urgenţă Bilca au intervenit cu trei autospeciale pentru localizarea şi stingerea focului izbucnit la gospodăria lui Toma G., din comuna Bilca.

Când pompierii au ajuns la faţa locului, ardea astereala din lemn, a acoperişului casei, existând pericolul de propagare la două locuinţe învecinate şi anexele acestora.
Incendiul a fost lichidat la ora 16:15, în limitele găsite, dar a ars astereala acoperişului casei pe o suprafaţă de circa 90 mp şi astereala acoperişului bucătăriei pe o suprafaţă de circa 10 mp, mobilier, bunuri de uz casnic şi documente personale. De asemenea, s-a degradat planşeul casei, pagubele fiind estimate de proprietari la 30.000 lei.

Din primele cercetări a rezultat că incendiul a izbucnit prin efect termic al curentului electric din cauza unor siguranţe fuzibile necalibrate. Pompierii au salvat un cal şi un porc, casa, bucătăria şi două locuinţe învecinate, în valoare de circa 300.000 lei.


Intră acum și în grupul de