Concurs Interjudeţean de matematică „In Memoriam…”, la Dumbrăveni


Intră acum și în grupul de

Grupul Şcolar Dumbrăveni a fost sâmbătă gazda ediţiei cu numărul V a Concursului Interjudeţean de Matematică „In Memoriam…” destinat elevilor claselor IV – VIII din şcolile din mediu rural. „Acest concurs a apărut în constelaţia concursurilor de matematică în anul 2005, datorită iniţiativei profesorilor de matematică din această şcoală, îndrumaţi de un fost ilustru elev al şcolii, în persoana domnului prof. Gheorghe Marchitan.

În paralel cu concursul de matematică, se desfăşoară o sesiune de comunicări ştiinţifice pentru elevi. Lucrările prezentate au abordat o gamă variată de teme de aritmetică, algebră şi geometrie, care conduce la formarea unor deprinderi de a rezolva probleme, multă inventivitate şi creativitate”, precizează directorul adjunct al Grupului Şcolar Dumbrăveni, Mihai Harasim.

În acest an, la concurs au participat 140 de elevi de la şcoli din judeţul Suceava şi judeţul Botoşani. Premiul Concursului a fost adjudecat de Solcanu Mădălina clasa a VIII – a S.A.M Bogdăneşti.

Cât priveşte premiul I, la clasa a IV –a a fost câştigat de Ştefănucă Elena – Grupul Şcolar Dumbrăveni, la clasa a V –a de Iacob Iulia şi Ioniţă Vasile de la Grupul Şcolar Dumbrăveni, la clasa a VI – a de Alucăi Costel – Şcoala Adâncata, la clasa a VII – a de Ungurean Petronela – Grupul Şcolar Dumbrăveni, iar la clasa a VIII – a de Iacob Lucian – Grupul Şcolar Dumbrăveni.

De asemenea, s-au mai acordat 7 premii II, 7 premii III şi 6 menţiuni. Pachetele cu premii acordate elevilor au conţinut: carte şcolară; memorii flash; CD-uri cu borsete; tastaturi; jocuri; brelocuri; mp3 player, joystick-uri; camera web; caşti; boxe.


Intră acum și în grupul de