Încă 30 de camere de supraveghere vor fi montate în municipiul Suceava, inclusiv în stații de autobuz și spații de joacă. Ion Lungu: E nevoie de măsuri de siguranță mai eficace prin extinderea centrului de supraveghere și a sistemului video.


Intră acum și în grupul de

Consiliul Local Suceava urmează să adopte în ședința din 22 august un proiect de hotărâre pentru extinderea sistemului de supraveghere video din municipiu cu încă 30 de camere de luat vederi care să se adauge celor 146 existente în prezent.

Potrivit expunerii de motive semnate de primarul Ion Lungu, în momentul de față, în municipiu există peste 300 de străzi care fac legatura dintre cartiere și centrul orașului, fiind instalate 146 de camere video ale căror imagini sunt stocate în dispeceratul central din Primăria Suceava și în cel de-al doilea dispecerat din strada Petru Rareș.

„Aceste camere sunt instalate pe mare parte dintre arterele importante precum și pe unele străzi secundare de legatură, dar s-a constatat că nu sunt suficiente și este nevoie de extinderea și îmbunătățirea sistemului. În vederea asigurării unui climat optim pentru desfășurarea procesului de păstrare a ordinii în municipiul Suceava cat și pentru prevenirea și combaterea faptelor antisociale ce se comit se impune adoptarea unor masuri de siguranță mai eficace prin extinderea centrului de supraveghere  și a sistemului video”, arată primarul.

El arată că în acest sens se propune montarea unui sistem video folosind o rețea optică cu amplasare integral aeriană pe stâlpii existenți sau pe alte mijloace de ancorare, în funcție de situația din teren.

Ion Lungu subliniază că sistemul de supraveghere video vine în întâmpinarea autorităților ce au ca obiectiv asigurarea ordinii și liniștii publice, paza și protecția obiectivelor de interes public, precum și a activităților de combatere a criminalității sociale, respectiv Poliția Municipiului Suceava, Poliția Locală, Jandarmeria, Inspectoratul Județean de Poliție precum  și alte servicii din cadrul MAI.

Primarul mai arată că locatiile unde se propune extinderea sistemului au fost identificate pe baza datelor cumulate în practică drept locuri favorabile privind infracționalitatea.

Astfel, urmează să fie montate camere la Statuia ecvestră a lui Ștefan cel Mare, stația de autobuz „Vasile Pârvan” cu punct final str. Plevnei, locația noii autobaze Burdujeni Sat din str.Căpitan Grigore Andrei, ieșirea spre Botoșani în zona Torino, legătura între Gara Burdujeni și Școala Ghica Voievod, stația de autobuz Orizont, stația de autobuz Iric, stația de autobuz Carrefour, legătura Jandarmeria Suceava cu str. Calea Unirii, zona de intersecție a străzilor Traian Vuia cu Calea Unirii, zona de intersecție a străzilor Petru Rareș cu Calea Unirii, stația de autobuz Mobilă, stația de autobuz Obcini, spațiu de joacă din cartier Obcini, aleea Gavril Tudora, spațiu de joacă din cartier Burdujeni, str. Amurgului, sensul giratoriu Galeria, ieșirea spre Fălticeni, Parcul Copilului situat în cartierul Burdujeni, zona sensului giratoriu str. Mitropoliei, str. Gheorghe Doja în zona Școlii Grigore Ghica Voievod nr.7.

Valoarea estimată a investiției este de 526.000 de lei, din care construcții montaj 288.000 de lei, iar restul echipamente, din care 23 de camere 4 MP convenționale și șapte camere tip LPR optimizate pentru vizualizarea de numere de înmatriculare. (T.B.)


Intră acum și în grupul de