Microbuz plin cu țigări de contrabandă depistat de polițiștii de frontieră în zona Bilca. Suspecții au fugit în Ucraina VIDEO

Un microbuz plin cu țigări de contrabandă a fost abandonat în zona Bilca, iar persoanele care încărcau colete cu țigări au fugit în Ucraina atunci când au fost surprinși de polițiștii de frontierădin cadrul SPF Vicovu de Sus.

Purtătorul de cuvânt al Poliției de Frontieră Suceava, comisar șef Ilie Poroch-Serițan, a declarat că în data de 13 august în jurul orei 19.20, polițiștii de frontieră din cadrul SPF Vicovu de Sus au observat în apropierea frontierei de stat, pe direcţia localităţii Bilca, un grup de persoane care încărca într-un microbuz marca Volkswagen Transporter mai multe colete voluminoase.

Polițiștii au acționat pentru reținerea persoanelor efectuând somațiile legale prin voce, moment în care acestea au abandonat coletele şi microbuzul și au fugit spre teritoriul ucrainean.

Sursa citată precizează că imediat au fost anunţate despre eveniment autorităţile de frontieră din Ucraina care ulterior au comunicat că pe direcţia respectivă au reţinut, în apropierea frontierei, un ucrainean și un autoturism de teren.       

În mașina abandonată au fost descoperite mai multe colete care conțineau țigări de proveniență ucraineană, fapt pentru care microbuzul a fost dus la sediul sectorului, unde, în urma inventarierii, a rezultat cantitatea de 32.670 pachete cu țigări de proveniență ucraineană.

Ţigările în valoare de 381.654 lei au fost ridicate în vederea confiscării, iar microbuzul a fost indisponibilizat în vederea continuării cercetărilor

 În acest caz se fac cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de contrabandă şi trecere frauduloasă a frontierei de stat, precum și pentru documentarea întregii activități infracționale.

Poroch-Serițan a spus că și polițiștii de frontieră din cadrul Sectorului Poliției de Frontieră Brodina au descoperit în apropierea frontierei de stat, mai multe colete cu țigări care au fost duse la sediul sectorului, fiind vorba de  6.250 pachete țigări.

De menționat este că tot în data de 13 august  s-a prezentat în Punctul de Trecere a Frontierei Siret, pe sensul de intrare în țară, un român A.V., în vârstă de 56 de ani, la bordul unui autoturism marca Ford Focus, iar în urma unui control amănunțit efectuat de poliţişti de frontieră și lucrători vamali s-au descoperit în mașină și în locul roţii de rezervă, 308 pachete de ţigări şi 4 litri de votcă, de provenienţă ucraineană.

Bunurile în valoare totală de 534 lei au fost ridicate în vederea confiscării, iar  bărbatul a fost sancţionat contravenţional cu amendă în valoare de 5.000 lei.(N.B.)