Tânăr reținut și încarcerat de polițiștii suceveni pentru că a condus băut și fără permis un vehicul neînmatriculat. Situația a fost sesizată Poliției prin 112

Polițiștii suceveni au atras duminică încă o dată atenția cu privire la faptul că vor dispune reținerea și încarcerarea celor care săvârșesc fapte penale la regimul rutier, în funcție de gravitatea faptelor, consecințele produse și materialul probator administrat.

Astfel, potrivit Poliției Județene Suceava, în ultimele două zile alți doi șoferi au ajuns în arestul IPJ Suceava pentru infracțiuni la regimul rutier, iar sâmbătă, un tânăr de doar 22 de ani a comis trei infracțiuni rutiere conducând băut și fără permis un vehicul neînmatriculat.

Sursa citată arată că în noaptea de sâmbătă Poliția Județeană Suceava a fost sesizat prin 112 despre faptul că, pe DN 2K din centrul comunei Arbore circulă un autoturism al cărui conducător auto pare sub influența băuturilor alcoolice.

Polițiștii deplasați la fața locului au observat un autoturism care circula din sens opus fără a avea în funcțiune luminile de întâlnire și al cărui conducător auto, la vederea echipajului de poliție, a efectuat brusc virajul la stânga și intrat în parcarea unui magazin.

 Conducătorul auto a fost identificat de polițiști ca fiind un localnic de 22 de ani.

Tânărul fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 1,11 mg/l alcool pur în aerul expirat, după care, la spital, i s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.

 Totodată, în urma verificărilor efectuate, polițiștii au constatat faptul că tânărul nu posedă permis de conducere pentru nicio categorie auto, iar autoturismul nu figurează ca fiind înmatriculat.

 În acest caz s-a întocmit dosar penal pentru „conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului sau a altor substanţe”, „conducerea unui vehicul fără permis de conducere” și „punerea în circulație sau conducerea unui vehicul neînmatriculat”, tânărul de 22 de ani fiind reținut pentru 24 de ore și încarcerat în arestul I.P.J. Suceava.

„Deși măsurile ferme dispuse de polițiști au fost intens mediatizate tocmai în vederea responsabilizării și conștientizării consecințelor în plan juridic și personal generate de nesocotirea legislației rutiere, în continuare există șoferi care săvârșesc infracțiuni la regimul rutier și pun în pericol atât propria viață cât și integritatea celorlalți participanți la trafic”, arată Poliția Județeană Suceava.(N.B.)