O casă din Iacobeni a ars într-un incendiu de la jarul din soba suprîncălzită. Proprietarul primit ajutor medical după ce a suferit un atac de panică

Pompierii militari ai Detașamentului de Pompieri Vatra Dornei, împreună cu lucrători ai Serviciului Voluntar pentru Situații de Urgență Iacobeni, au intervenit, sâmbătă dimineața, cu două autospeciale de stingere, două motopompe și o ambulanță SMURD pentru localizarea și lichidarea unui incendiu izbucnit la o casă de locuit, situată într-o margine a comunei Iacobeni, pe un drum forestier.

Potrivit ISU Suceava, la sosirea echipajelor de intervenție, casa, construită din lemn, ardea generalizat, și exista pericolul de propagare a flăcărilor la fondul forestier, aflat în imediata vecinătate.

Pe timpul intervenției, pompierii paramedici SMURD au acordat primul ajutor medical proprietarului, în vârstă de 70 de ani, care a suferit un atac de panică, iar ulterior, acesta a refuzat transportul la spital.

În incendiu au ars casa de locuit pe o suprafață de aproximativ 70 mp, elemente de mobilier, obiecte de uz casnic și documente personale.

Potrivit sursei citate, flăcările au izbucnit din interiorul locuinței, cel mai probabil din cauza jarului sau scânteilor provenite din soba cu acumulare de căldură, supraîncălzită.

Incendiul a fost lichidat după o intervenție de o oră și jumătate, iar pompierii au salvat fondul forestier din apropiere.