Acasă Actualitate Flutur, în Cetatea de Scaun: Ctitoriile lui Ștefan cel Mare sunt ca...

Flutur, în Cetatea de Scaun: Ctitoriile lui Ștefan cel Mare sunt ca un magnet pentru turiști. Nu putem să nu ne aplecăm în fața marelui Ștefan și să spunem: Doamne, ce moștenire ne-ai lăsat!


Intră acum și în grupul de

Președintele Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur, a apreciat, vineri seara, în Cetatea de Scaun a Sucevei, la deschiderea ediției din acest an a Festivalului de Artă Medievală „Ștefan cel Mare” că moștenirea lăsată de marele voievod valorizează această zonă subliniind că ctitoriile lui Ștefan cel Mare atrag „ca un magnet” turiștii.  

Dacă mă gândesc la ctitoriile lui Ștefan cel Mare, sunt ca un magnet. Uitați câți turiști adună. Nu putem să nu ne aplecăm în fața marelui Ștefan și să spunem: Doamne, ce moștenire ne-ai lăsat!”, a spus Gheorghe Flutur.



El a menționat că zeci de mii de turiști vizitează anual ctitoriile ștefaniene și că este obligația actualei generații să le păstreze, reabiliteze și să le pună în valoare.

Gândiți-vă dragii mei, Suceava, frumoasa Bucovină, dar și celelalte regiuni cu ctitoriile lui Ștefan adună mii și zeci de mii de turiști în fiecare an. De ce vin oamenii? Să vadă aceste ctitorii lăsate în urmă de marele Ștefan. De aceea avem obligația să ne închinăm în fața istoriei, în fața înaintașilor, în fața lui. Sunt bucuros că la Suceava s-a putut renova această cetate care devine, pe an ce trece destinație turistică de excelență. Anul trecut, aproape 300.000 de turiști au vizitat cetatea refăcută. Este un lucru nemaipomenit”, a declarat Gheorghe Flutur. (T.B.)


Intră acum și în grupul de



Exit mobile version