Un sucevean din diaspora a investit 1,5 milioane de euro într-un complex cu stație de carburanți, restaurant și spălătorie auto, la Pătrăuți. El are în Italia o firmă cu 115 angajați. Prezent la inaugurare, președintele Gheorghe Flutur și-a exprimat încrederea că astfel de povești de succes vor fi multiplicate


Intră acum și în grupul de

Un sucevean din diaspora, Grigore Vasilaș, a investit 1,5 milioane de euro într-un complex cu stație de carburanți, restaurant și spălătorie auto la Pătrăuți, Euro Vasilaș.

Prezent la inagurarea investiției, președintele CJ Suceava, Gheorghe Flutur, a spus că este o bucure să vadă că un sucevean din diaspora se întoarce și investește acasă.

„ Fie ca această poveste de succes să o vedem multiplicată de cât mai multe ori. Ce alt moment ar fi fost mai potrivit pentru inaugurare decât chiar acum în Luna Diasporei”, a spus Flutur.

El a transmis din nou un mesaj guvernanților subliniind că e neapărat nevoie să se apuce odată de construirea în Moldova de drumuri rapide, autostradă sau drum expres, atât de la Siret, Suceava până la București, cât și autostrada A8 Iași-Târgu Mureș.

De asemenea voi solicita CNAIR să treacă la executarea de sensuri giratorii la intersecțiile drumurilor naționale cu drumurile județene sau cu drumurile de acces la platformele unde sunt realizate investiții. Chiar la Pătrauți, deseori se așteaptă minute în șir pentru a intra în Drumul Național DN2(E85)”, a spus Flutur.

Investitorul, Grigore Vasilaș, are 35 de ani, s-a născut în Cajvana și a plecat la muncă în Italia acum aproape 20 de ani.

De mic copil acestuia i-au placut camioanele și mașinile cu mulți cai putere.

El a început să lucreze ca șofer de camion, apoi împreună cu doi dintre frații săi, Gabi și Toader, a dezvoltat o companie de transport care în acest moment deține un sediu în apropiere de Milano pe aproximativ 15.000 mp teren, o hală de 1000  mp, o investiție de 3 milioane de euro, și peste 110 camioane, având 115 angajați.

Grigore Vasilaș dorește acum să-și extindă o parte din afaceri și în Romania și a investit în acest complex  de la Pătrăuți aproximativ 1,5 milioane euro.

El a explicat că acest complex era în paragină și că s-a gândit că trebuie reabilitat și dat în folosință pentru că este într-o zonă cu trafic intens. (T.B.)


Intră acum și în grupul de