Sechestru cu iz de acţiune în stil „MAFIA” la Rădăuţi


Intră acum și în grupul de

Un rădăuţean ce avea o datorie mai veche la un vicovean a trecut prin clipe de groază, după ce a fost sechestrat. Potrivit IPJ Suceava, vineri, la ora 18.31, poliţia a fost sesizată prin „SNUAU 112” despre faptul că în dimineaţa acelei zile, A. Samoil, în vârstă de 43 ani, din municipiul Rădăuţi a fost sechestrat de un grup de persoane într-o locuinţă din comuna Vicovu de Jos, pe motivul nerestituirii unor datorii.

Din primele investigaţii efectuate s-a stabilit că principalul suspect este C. Vasile, de 40 ani, din Vicovu de Jos, de la care rădăuţeanul a împrumutat la finele anului 2008 o sumă de bani, neachitată până în prezent. La locul comiterii faptei se mai aflau şi S. Radu, de 38 ani, din comuna Gălăneşti, M. Petru, de 45 ani, din municipiul Rădăuţi, P. Radu, de 47 ani, din Vicovu de Jos, faţă de care urmează a fi efectuate cercetări pentru stabilirea participaţiei.
De asemenea, suspecţii cu o baionetă i-au tăiat o falangă de la mâna dreaptă, ameninţându-l cu moartea.

Sâmbătă, în baza autorizaţiilor emise de Judecătoria Rădăuţi, au fost efectuate 4 percheziţii la domiciliile celor 4 suspecţi, iar la domiciliul lui C. Vasile au fost identificate mai multe urme de substanţă brun-roşcată, ce urmează a fi prelucrate şi exploatate în condiţii de laborator.

În urma activităţilor specifice desfăşurate de poliţişti, a fost identificat şi reţinut S. Radu, care a fost prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Rădăuţi, împotriva căruia s-a dispus măsura preventivă a obligării de a nu părăsi localitatea de domiciliu.

Poliţiştii efectuează cercetări sub aspectul comiterii infracţiunilor de „lipsire de libertate” şi „vătămare corporală”, şi au luat măsuri în vederea prinderii celorlalţi suspecţi, dispăruţi în prezent de la domicilii, precum şi pentru stabilirea cu exactitate a împrejurărilor comiterii faptei.


Intră acum și în grupul de