Divizia electrică a TPL se conturează. Licitația pentru primele 15 autobuze a fost organizată, iar cea pentru alte 35 va fi lansată în câteva săptămâni. În următoarele trei luni vor fi amplasate instalațiile electrice la autobaza nouă


Intră acum și în grupul de

Primarul Sucevei, Ion Lungu, a semnat, miercuri, contractul cu o asociere de patru firme sucevene care vor asigura alimentarea cu energie a stației încărcare a municipiului Suceava.

El a spus că prinde contur divizia electrică a TPL din Burdujeni sat, precizând că se toarnă platforma și că urmează să realizată lucrarea de asigurare a energiei electrice necesare pentru această autobază.

Primarul a arătat că au patru oferte, din care s-au calificat două, respectiv asocierea Electroconstrucția Ergo Suceava, Energo Sistem , Energo Consult și Bucovina Energo Consult și asocierea Loial Impex și Electro As, din Suceava, iar în urma licitației a câștigat prima asociere pentru suma de 1,693 de milioane de lei, față de suma prevăzută inițial de 2,064 milioane de lei.

Termenul de realizare al investiției este de trei luni, a spus Ion Lungu care și-a exprimat încrederea că firmele au capacitatea să finalizeze lucrarea în termen mai ales că fondurile necesare sunt asigurate printr-un credit al municipalității.

Primarul a mai anunțat că se pregătește noua divizie electrică a TPL mai ales că în luna septembrie va fi lansată licitația pentru achiziția a 35 de autobuze electrice printr-un proiect POR, iar în 14 august a fost organizată de MDRAP licitația pentru achiziția  a 15 autobuze electrice.

„Această strategie a noastră de a avea o divizie de transport electric începe să capete tot mai mult contur”, a spus primarul Ion Lungu. (T.B.)


Intră acum și în grupul de