Divizia electrică a TPL se conturează. Licitația pentru primele 15 autobuze a fost organizată, iar cea pentru alte 35 va fi lansată în câteva săptămâni. În următoarele trei luni vor fi amplasate instalațiile electrice la autobaza nouă

Primarul Sucevei, Ion Lungu, a semnat, miercuri, contractul cu o asociere de patru firme sucevene care vor asigura alimentarea cu energie a stației încărcare a municipiului Suceava.

El a spus că prinde contur divizia electrică a TPL din Burdujeni sat, precizând că se toarnă platforma și că urmează să realizată lucrarea de asigurare a energiei electrice necesare pentru această autobază.

Primarul a arătat că au patru oferte, din care s-au calificat două, respectiv asocierea Electroconstrucția Ergo Suceava, Energo Sistem , Energo Consult și Bucovina Energo Consult și asocierea Loial Impex și Electro As, din Suceava, iar în urma licitației a câștigat prima asociere pentru suma de 1,693 de milioane de lei, față de suma prevăzută inițial de 2,064 milioane de lei.

Termenul de realizare al investiției este de trei luni, a spus Ion Lungu care și-a exprimat încrederea că firmele au capacitatea să finalizeze lucrarea în termen mai ales că fondurile necesare sunt asigurate printr-un credit al municipalității.

Primarul a mai anunțat că se pregătește noua divizie electrică a TPL mai ales că în luna septembrie va fi lansată licitația pentru achiziția a 35 de autobuze electrice printr-un proiect POR, iar în 14 august a fost organizată de MDRAP licitația pentru achiziția  a 15 autobuze electrice.

„Această strategie a noastră de a avea o divizie de transport electric începe să capete tot mai mult contur”, a spus primarul Ion Lungu. (T.B.)