ATOP – pus la treabă de „MAFIA” de la Vicovu de Jos


Intră acum și în grupul de

Autoritatea Teritorială de Ordine Publică a judeţului Suceava (ATOP) va trebui să analizeze la modul cel mai serios situaţia infracţională din judeţ şi mai ales să verifice dacă siguranţa cetăţeanului nu este pusă în pericol, după ce un rădăuţean a fost sechestrat şi i s-a tăiat un deget pentru că nu plătise o datorie, eveniment petrecut pe 1 mai. Şeful executivului judeţean sucevean, Gheorghe Flutur, a declarat marţi, într-o conferinţă de presă, că incidentul de la Vicovu de Jos este „regretabil şi îngrijorător”.

„Asistăm în România în ultima vreme la astfel de evenimente neplăcute, jafuri armate, bătăi, violenţe. Organele în drept trebuie să-şi facă datoria”, a ţinut să precizeze preşedintele Consiliului Judeţean Suceava. El a mai arătat însă că, până în momentul de faţă, în judeţ nu au fost astfel de evenimente deosebite. „Trebuie să ne concentrăm mai mult în ATOP pe această problemă”, a explicat şeful de la CJ, adăugând că forul pe care-l conduce, a solicitat la sfârşitul lunii februarie, şefului IJP Suceava, comisar şef Nicuşor Todiruţ, să colaboreze cu ATOP pentru prevenirea unor fapte care să aducă atingere siguranţei cetăţeanului.

Comandantul Poliţiei Judeţene Suceava a spus, la acea vreme, în plenul unei şedinţe a CJ, că în judeţul Suceava sunt grupări infracţionale, dar care sunt monitorizate şi destructurate de poliţişti, acţionându-se „cu forţe mărite” în acest sens. „Avem şi noi aceste grupări. Să le lăsăm o săptămână să vedeţi cum apar la suprafaţă”, a spus cu oarecare mândrie pentru ceea ce fac oamenii din subordinea sa, Nicuşor Todiruţ.

Reamintim că pe data de 1 mai, un sucevean care nu a achitat o datorie faţă de un bărbat a fost sechestrat de patru persoane în comuna Vicovu de Jos, care l-au ameninţat cu moartea, l-au forţat să bea oţet, iar cu o baionetă i-a fost tăiată o falangă de la mâna dreaptă, unul dintre agresori fiind prins, iar poliţiştii acţionează pentru prinderea celorlalţi trei. Totodată, bărbatului, proprietar al unei firme din zona Rădăuţi, i-au fost incendiate două camioane de marfă, şi se bănuie că în spatele acestei acţiuni se află tot cei care i-au tăiat victimei falanga.


Intră acum și în grupul de