Gheorghe Flutur: „Noul an şcolar ar trebui să înceapă într-o formă descentralizată”


Intră acum și în grupul de

Descentralizarea învăţământului va trebui să fie realizată până la începerea noului an şcolar, a apreciat marţi, vicepreşedintele PD-L, Gheorghe Flutur, arătând că prin această metodă ar avea loc o eficientizare a sistemului. „Noul an şcolar ar trebui să înceapă într-o formă descentralizată”, a spus Flutur într-o conferinţă de presă, adăugând că procesul descentralizării trebuie să mai cuprindă pe lângă educaţie şi sistemul de sănătate, agricultura şi poliţia. El a arătat că descentralizarea trebuie să fie urmată şi de asigurarea fondurilor necesare.

Viceliderul PD-L a menţionat că realizarea descentralizării învăţământului nu ar trebui să fie afectată de cerinţele sindicatelor din educaţie. Flutur a subliniat că s-a dovedit că administraţiile locale sunt mai eficiente şi a exemplificat cu investiţiile din învăţământ care s-au efectuat mult mai bine când fondurile au fost transmise primăriilor decât atunci când erau transferate inspectoratelor şcolare.

Întrebat de nerespectarea promisiunilor electorale privind asigurarea sumelor necesare creşterilor salariale pentru cadre didactice, Flutur a spus că situaţia actuală a fost determinată de situaţia economică legată de criza mondială. El a spus că oricine ar fi venit la guvernare, ar fi procedat la fel. Flutur a recunoscut că această problemă va determina costuri electorale pentru partidele aflate la guvernare. „Când eşti la guvernare, trebuie să plăteşti anumite costuri”, a conchis Flutur.


Intră acum și în grupul de