Șoferul unui camion ar fi provocat carambolul de sâmbătă după amiaza de la intersecția dintre DN 17 și DN 18 cu patru răniți și zece persoane implicate

Poliția Județeană Suceava a anunțat că în cazul accidentului de sâmbătă din Iacobeni, unde au fost implicate două autoturisme și un camion în care se aflau zece persoane, șoferul camionului nu a respectat distanța față de mașina din fața sa.

Astfel, sâmbătă după amiaza la ora 16.36, în timp ce conducea autoutilitara într-o curbă pe DN 17 din comuna Iacobeni, ajuns în intersecția cu DN 18, pe un sector de drum în pantă, din cauza nepăstrării distanței corespunzătoare în mers, un bărbat de 39 de ani din municipiul Câmpulung Moldovenesc a intrat în coliziune cu autoturismul condus în fața sa de un bărbat de 41 de ani din Republica Moldova, care  intenționa să efectueze schimbarea direcției de mers pe DN 18, arată Poliția Județeană Suceava.

În urma impactului, autoturismul care circula regulamentar a fost proiectat pe contrasens, intrând în coliziune cu autoturismul condus de un bărbat de 26 de ani din comuna Iacobeni.

 Din accident, a rezultat rănirea ușoară a unei femei de 74 de ani, a unei tinere de 19 ani și a unei minore de 7 ani, toate din Republica Moldova, pasagere în autoturismul condus de bărbatul de 41 de ani, precum și rănirea ușoară a unei minore de 10 ani din comuna Iacobeni, pasageră în autoturismul condus regulamentar de bărbatul de 26 de ani.

Conducătorii auto implicați în eveniment au fost testați de polițiști cu aparatul etilotest, rezultatele fiind negative, după care, la spital, li s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.

La faţa locului au fost prezenţi pentru cercetări și lucrători din cadrul I.S.C.T.R Suceava, precizează sursa citată. (N.B.)