Mai multe transporturi ilegale de lemn au fost depistate de polițiștii suceveni în week-end. Materialul lemnos a fost confiscat, iar șoferii amendați


Intră acum și în grupul de

Polițiștii suceveni au depistat în ultimele două zile mai multe transporturi ilegale de material lemnos, fiind aplicate amenzi, iar cantitățile de lemn au fost confiscate.

Astfel, vineri dimineața, o patrulă din cadrul Secției 8 Poliție Rurală Adâncata a oprit pentru control pe DC 57 din comuna Mitocu Dragomirnei, autoutilitara condusă de un localnic de 36 de ani care transporta material lemnos. În urma verificărilor, polițiștii au constatat faptul că, bărbatul nu deține documente legale de proveniență și transport a materialului lemnos, motiv pentru care, s-a solicitat sprijinul specialiștilor silvici, care, în urma inventarierii, au stabilit faptul că, acesta transporta ilegal cantitatea de 3,60 m.c. lemn de foc de diverse esențe.

Șoferul a fost sancționat contravențional pentru încălcarea prevederilor Legii nr.171/2010, iar materialul lemnos în valoare de 580 lei, a fost confiscat și predat în custodie Ocolului Silvic Adâncata.

Tot vineri, la ora 11.30, polițiștii Postului  de poliţie comunal Adâncata au oprit pentru control pe DC 54 din localitatea Călugăreni, comuna Adâncata, autoutilitara condusă de un bărbat de 42 de ani din comuna Mănăstirea Humorului care transporta material lemnos.În urma verificărilor, polițiștii au constatat faptul că, bărbatul nu deține documente legale de proveniență și transport a materialului lemnos, motiv pentru care, s-a solicitat sprijinul specialiștilor silvici, care, în urma inventarierii, au stabilit faptul că, acesta transporta ilegal cantitatea de 3,18 m.c. lemn de foc de esență carpen.

Și în acest caz șoferul a fost sancționat contravențional pentru încălcarea prevederilor Legii nr.171/2010, iar materialul lemnos în valoare de 510 lei, a fost confiscat și predat în custodie Ocolului Silvic Adâncata.

Sâmbătă după amiaza o patrulă din cadrul Secției 4 Poliție Rurală Gălănești a oprit pentru control pe DJ 178C din comuna Bilca, autoutilitara condusă de un localnic de 41 de ani care transporta material lemnos. În urma verificărilor, polițiștii au constatat faptul că, bărbatul nu deține documente legale de proveniență și transport a materialului lemnos, motiv pentru care, s-a solicitat sprijinul specialiștilor silvici, care, în urma inventarierii, au stabilit faptul că, acesta transporta ilegal cantitatea de 2,00 m.c. lemn de foc de esență molid.

Șoferul a fost sancționat contravențional pentru încălcarea prevederilor Legii nr.171/2010, iar materialul lemnos în valoare de 219 lei, a fost confiscat și predat în custodie Ocolului Silvic Putna.

Tot vineri, dar la ora 20.20,  un echipaj rutier din cadrul Poliției municipiului Câmpulung Moldovenesc a oprit pentru control pe DN 17 din comuna Vama, autoutilitara condusă de un bărbat de 31 de ani din comuna Stulpicani, care transporta material lemnos.

Întrucât existau suspiciuni cu privire la cantitatea de material lemnos transportată și cea din avizul de însoțire prezentat pentru control de conducătorul auto, polițiștii au solicitat sprijinul specialiștilor silvici, care, în urma inventarierii, au stabilit faptul că, bărbatul transporta în plus, cantitatea de 1,06 m.c. lemn rotund de esență rășinoase.

Șoferul auto a fost sancționat contravențional pentru încălcarea prevederilor Legii nr.171/2010, iar materialul lemnos  transportat în plus, în valoare de 388 lei, a fost confiscat și predat în custodie Ocolului Silvic Vama.

Un alt caz a fost înregistrat sâmbătă seara de o patrulă din cadrul Secției 14 Poliție Rurală Vama care a identificat pe drumul forestier „Dubul” din localitatea Argel, comuna Moldovița, autoutilitara cu remorcă condusă de un localnic de 29 de ani, care transporta în total cantitatea de 35,39 m.c. material lemnos, conform avizelor de însoțire prezentate pentru control.

Întrucât existau suspiciuni cu privire la legalitatea transportului de material lemnos, polițiștii au efectuat verificări, ocazie cu care au constatat faptul că, în aplicația informatică pe linie de silvicultură, numărul de înmatriculare al autoutilitarei era altul decât cel menționat în avizul de însoțire emis de o societate comercială administrată de un localnic de 57 de ani, rudă a conducătorului auto.

 Totodată, în urma inventarierii materialului lemnos transportat, nu au fost constatate neconcordanțe față de cantitățile înscrise în documente.

Administratorul firmei emitente a documentelor a fost sancționat contravențional cu amendă în cuantum de 1.000 lei pentru încălcarea prevederilor Legii nr.171/2010, în cauză fiind sesizată Garda Forestieră Suceava în vederea efectuării unui control de specialitate pentru clarificarea situației.(N.B.)


Intră acum și în grupul de