Prezență numeroasă , duminică, la Sărbătoarea Muntelui organizată în Masivul Rarău. Flutur: Rărău este ca un tron al Bucovinei. Trebuie să aducem recunoștință muntelui și locuitorilor zonei de munte


Intră acum și în grupul de

Mii de persoane au participat, duminică, la Sărbătoarea Muntelui organizată în Masivul Rarău de Consiliul Județean Suceava și Centrul Cultural „Bucovina”.

 Manifestarea a fost deschisă de președintele Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur, care a transmis salutul său celor prezenți la această sărbătoare.

El a arătat că, după ce cu o săptămână în urmă, la Cetatea de Scaun a Sucevei era ca un magnet, ca un roi de albine, plin de turiști în Bucovina și se organiza Festivalul Medieval, acum s-a urcat la munte.

„Am urcat pe Rarău care este ca un tron al Bucovinei de pe care se zărește Giumalăul, Ceahlăul, Munții Rodnei, Călimani, frumoasele Obcini ale Bucovinei. Muntele merită sărbătorit. Spun apăsat. Muntele ne dă aerul, apa, căldura, ne încălzește, inspirația, protecția și noi trebuie să-i aducem recunoștință lui și locuitorilor zonei de munte”, a spus Gheorghe Flutur.

El a mai anunțat că această manifestare închide calendarul sărbătorilor din luna august dedicate diasporei, dar și celor de-acasă.

Președintelel CJ Suceava le-a urat celor prezenți petrecere frumoasă și ședere plăcută în Bucovina.

„Sărbătoarea Muntelui” a  adus în acest an spectacole susținute de ansambluri folclorice tradiționale din zona de munte, Ansamblul „Ciprian Porumbescu”, iar invitați au fost Ansamblul  Folcoric Național „Transilvania” și Marinel Petreuș din Baia Mare, dar Ionică Ivan din Banat.

Totodată, în cadrul evenimentului a fost organizat și un Târg al meșterilor populari, dar și o prezentare a produselor de stână.

Printre cei care au vizionat spectacolele s-au aflat deputatul PNL Angelica Fădor sau primari din zonele apropiate.

 (N.B.)


Intră acum și în grupul de