Șeful departamentului de chirurgie vasculară din AKH Viena, prof. Christoph Neumayer, a discutat cu Gheorghe Flutur proiecte comune privind SJU Suceava. Flutur: Vrem să înființăm o secție de chirurgie vasculară și intervențională, iar trei medici care vor profesa aici să facă un stagiu la AKH.

Președintele Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur, l-a primit, luni,  la Palatul Administrativ pe prof. univ. dr. Christoph Neumayer de la Universitatea de Medicină din Viena, șeful Departamentului chirurgie vasculară al Clinicii universitare de chirurgie din cadrul AKH Viena.

Discuțiile dintre cei doi s-au axat pe identificarea unor soluții concrete privind demararea unor proiecte comune AKH și Consiliul Județean Suceava privind Spitalul Județean de Urgență „Sf Ioan cel Nou” din Suceava.

Președintele  Gheorghe Flutur a subliniat în timpul întâlnirii interesul major, având prioritate de grad zero, de a face cât mai multe investiții în județul Suceava în domeniul sănătății.

Totodată, Gheorghe Flutur a subliniat potențialul și strategia de dezvoltare a Spitalului Județean Suceava în domeniul chirurgiei  vasculare și chirurgiei intervenționale.

„Se dorește transformarea compartimentului de profil în secție, cu cel puțin 25 de paturi. S-a convenit deja ca un număr de trei medici care vor profesa aici să facă un stagiu la AKH”,a spus Flutur.

El a mai arătat că s-a discutat și despre construirea unui spital pentru copii.

„Am discutat despre chirurgia vasculară pentru copii, despre construirea unui spital de copii la Suceava și mi-am exprimat dorința ca medici de la AKH să vină la Suceava pentru a face operații pe cazuri deosebite ale pacienților din zona noastră”, a spus Flutur.

În discuțiile purtate, președintele Flutur i-a transmis profesorului Neumayer și despre contactele și intențiile celor de la Graz de a construit aici un spital de recuperare.

După primirea de la Consiliul Județean Suceava cu președintele Flutur, profesorul Neumayer a vizitat Spitalul Județean Suceava unde a avut o întâlnire cu  managerul ec.Vasile Rîmbu și a purtat discuții cu medicii din spital.(T.B.)