Depășiri neregulamentare au condus la două accidente cu răniți într-o singură zi, la Rădăuți


Intră acum și în grupul de

Două accidente soldate cu persoane rănite au avut loc duminica la Rădăuți. În ambele cazuri impactul s-a produs după ce șoferii s-au angajat în depășiri neregulamentare.

Prim accident a avut loc în jurul orei 18:00, pe str. Piața Unirii din localitate.

Un localnic de 21 de ani, conducând un autoturism cu volanul pe dreapta, ajuns în dreptul căii de acces în curtea Judecătoriei Rădăuți a efectuat viraj stânga peste marcajul longitudinal dublu continuu situație în care a intrat în coliziune cu motocicleta marca Suzuki, condusă de un bărbat de 31 ani, care se angaja-se în depășirea autoturismului peste marcajul longitudinal dublu continuu.

Au rezultat avarii la cele două autovehicule și vătămarea corporală ușoară a conducătorului motocicletei care a fost transportat cu ambulanța la Spitalul Municipal Rădăuți, fiind ulterior transferat la Spitalul Județean Suceava.

Conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ, după care i s-au recoltat mostre biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.

Vinovăția în producerea accidentului aparține atât conducătorului auto, care a efectuat viraj stânga peste marcajul longitudinal dublu continuu, cât și conducătorului motocicletei care s-a angajat neregulamentar în efectuarea manevrei de depășire.

S-a întocmit dosar penal privind săvârșirea infracțiunii de „vătămare corporală din culpă”.

Celălalt accident a avut loc în jurul orei 23:00, pe str. Calea Bucovinei din Rădăuți.

Pe podul de la intrarea în mun. Rădăuți, un tânăr de 21 de ani din comuna Iaslovăț, s-a angajat în mod neregulamentar în depășirea unui autoturism care circula în fața sa, a pătruns pe sensul opus și a intrat în coliziune lateral stânga cu un autoturism condus regulamentar de un bărbat de 25 de ani.

În urma impactului, a rezultat vătămarea corporală ușoară a ambilor conducători auto precum și a unei pasagere de 18 ani din autoturismul care circula regulamentar. Toți au fost transportați la Spitalul Municipal Rădăuți pentru investigații de specialitate, iar ulterior conducătorii auto au fost transferați la Spitalul Județean Suceava.

Tânărul de 21 de ani a fost testat cu aparatul alcooltest, rezultatul fiind 0,00 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Din primele cercetări, vinovăția producerii evenimentului aparține lui tânărului, care nu s-a asigurat corespunzător atunci când s-a angajat în efectuarea manevrei de depășire.

S-a întocmit dosar penal pentru săvârşirea infracţiunii de „vătămare corporală din culpă”.


Intră acum și în grupul de