Prof. univ. dr. Christoph Neumayer după vizita de la Spitalul Județean Suceava: Mulțumesc președintelui Flutur pentru ospitalitatea și sprijinul arătat pentru o viitoare colaborare medicală între Viena și Suceava

Prof.univ. dr. Christoph Neumayer, șeful Departamentului pentru chirurgie vasculară al Clinicii de chirurgie a Universității de medicină din Viena a declarat, luni, după ce a vizitat Spitalul Județean de Urgență Suceava și a discutat cu medici și managerul spitalului că atât profesionalismul medicilor cât și dotările spitalului permit o conlucrare colegială în intersul unui act medical clinic la stadarde înalte.

”Experiența avută atunci când am vizitat Spitalul județean din Suceava este una binevenită”, a spus Neumayer.

El a arătat că discuțiile purtate cu conducerea medicală cât și cu managerul spitalului s-au dovedit a fi utile și au pus bazele unei potențiale viitoare colaborări în interesul pacienților.

„Dotările moderne ale spitalului cât și buna organizare a departamentelor vizitate, profesionalismul arătat de medicii pe care i-am întâlnit, chirurgi și radiologi permit o conlucrare colegială în interesul efectuării actului medical clinic la un standard înalt și pot sluji știința medicală în general”, a spus profesorul universitar austriac.

El a mulțumit public președintelui Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur, pentru ospitalitatea și sprijinul arătat pentru o viitoare colaborare medicală între Viena și Suceava.

Voi reveni oricând cu plăcere și am încredere în prestația colegilor medici din Suceava„, a declarat prof.univ. dr. Christoph Neumayer.

Reamintim că în cursul dimineții președintele Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur, l-a primit, luni,  la Palatul Administrativ pe prof. univ. dr. Christoph Neumayer de la Universitatea de Medicină din Viena, șeful Departamentului chirurgie vasculară al Clinicii universitare de chirurgie din cadrul AKH Viena.

Discuțiile dintre cei doi s-au axat pe identificarea unor soluții concrete privind demararea unor proiecte comune AKH și Consiliul Județean Suceava privind Spitalul Județean de Urgență „Sf Ioan cel Nou” din Suceava.

Președintele  Gheorghe Flutur a subliniat în timpul întâlnirii interesul major, având prioritate de grad zero, de a face cât mai multe investiții în județul Suceava în domeniul sănătății.

Totodată, Gheorghe Flutur a subliniat potențialul și strategia de dezvoltare a Spitalului Județean Suceava în domeniul chirurgiei  vasculare și chirurgiei intervenționale.

Se dorește transformarea compartimentului de profil în secție, cu cel puțin 25 de paturi. S-a convenit deja ca un număr de trei medici care vor profesa aici să facă un stagiu la AKH”,a spus Flutur.

El a mai arătat că s-a discutat și despre construirea unui spital pentru copii.

„Am discutat despre chirurgia vasculară pentru copii, despre construirea unui spital de copii la Suceava și mi-am exprimat dorința ca medici de la AKH să vină la Suceava pentru a face operații pe cazuri deosebite ale pacienților din zona noastră”, a spus Flutur.

În discuțiile purtate, președintele Flutur i-a transmis profesorului Neumayer și despre contactele și intențiile celor de la Graz de a construit aici un spital de recuperare. (T.B.)