Directorul Casei Județene de Pensii Suceava, Constantin Boliacu, anunță că de la 1 septembrie se majorează punctul de pensie, indemnizaţia socială şi indemnizaţia de însoţitor


Intră acum și în grupul de

Directorul Casei Judeţene de Pensii Suceava, Constantin Boliacu, a anunțat, marți, că anul acesta, toamna începe cu modificări importante pentru pensionari, modificări ce vizează valoarea punctului de pensie, a indemnizaţiei sociale şi a indemnizaţiei de însoţitor, acordată pensionarilor încadraţi în gradul I de invaliditate.

Potrivit lui Boliacu, începând cu data de 1 septembrie 2019, valoarea punctului de pensie  se majorează, crescând   de la 1.100 lei, cât este în prezent, la  1.265 lei.

„Creşterea  valorii punctului de pensie conduce implicit, la creşterea drepturilor de pensie. Astfel, pentru pensiile în cuantum de 1.000 lei, majorarea va fi de aproximativ 150 lei, în timp ce pentru pensiile în cuantum de 1.500 lei, respectiv 2.000 lei, creşterea va fi de aproximativ 225 lei, respectiv 300 lei”, a spus Boliacu. 

De la aceeaşi dată, cuantumul indemnizaţiei pentru însoţitori  în cazul pensionarilor de invaliditate încadraţi în gradul I de invaliditate, va fi de 1012 lei, faţă de 880 lei, în prezent.

Şi nivelul indemnizaţiei sociale pentru pensionari, prevăzută de OUG nr. 6/2009,  va creşte de la 1 septembrie 2019, la 704  lei , faţă de 640 lei.

„La nivelul judeţului nostru, vor beneficia de această majorare un număr de 38.904 persoane,care figurează în acest moment în evidenţa Casei Judeţene de Pensii Suceava, ca beneficiari de indemnizaţie socială”, a precizat Boliacu.(L.B.)


Intră acum și în grupul de