Scânteile purtate de vânt au provocat un incendiu la un adăpost de animale


Intră acum și în grupul de

Vântul a purtat scânteile unui foc deschis lăsat nesupravegheat şi a aprins în miez de noapte acoperişul unui adăpost de animale. Potrivit ISU „Bucovina” Suceava, incendiul a fost anunţat prin serviciul 112, miercuri, la ora 03:41, astfel că Detaşamentul de Pompieri Fălticeni împreună cu Serviciul Voluntar pentru Situaţii de Urgenţă Preuteşti au intervenit cu două autospeciale pentru localizarea şi stingerea unui incendiu izbucnit la gospodăria Mariei C., din satul Bahna Arin, comuna Preuteşti.

Când pompierii au ajuns la faţa locului, ardeau adăpostul de animale şi plante furajere, existând pericolul de propagare la casa de locuit. Incendiul a fost lichidat la ora 05:15, în limitele găsite, dar au ars acoperişul adăpostului de animale pe o suprafaţă de circa 60 mp şi circa o tonă de fân. S-au degradat pereţii portanţi pe o suprafaţă de aproximativ 50 mp şi circa o tonă de furaje, pagubele fiind estimate la 1.500 lei.

Rezultatul primelor cercetări indică faptul că incendiul a izbucnit din cauza scânteilor purtate de vânt provenite de la un foc făcut în spaţii deschise şi lăsat nesupravegheat.
Pompierii au salvat casa de locuit, în valoare de circa 20.000 lei.


Intră acum și în grupul de