Flutur anunță că se continuă asfaltarea drumului județean Frasin-Stuplicani-Holda din banii Consiliului Județean: Vom găsi o formulă să trecem și de Ostra și să atacăm primăvara viitoare și Pasul Puzdra


Intră acum și în grupul de

Președintele Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur, a declarat, vineri, în plenul Consiliului Județean Suceava, că în ciuda dificultăților financiare și a lipsei unui constructor selectat pentru modernizarea DJ 177 A, de Frasin la Broșteni, s-au început lucrări de asfaltare a drumului și că acestea se vor continua în măsura resurselor financiare de care dispune bugetul județean.

La discuțiile privind rectificarea bugetară, liderul grupului de consilieri PSD, Mihai Grozavu, a spus că în buget este prevăzută alocarea de fonduri pentru asfaltarea DJ 177 A, Frasin-Holda, dar că termenul de punere în funcțiune este 2021 și că a înțeles și motivele pentru care se vor da banii dintr-un împrumut angajat de CJ Suceava pentru proiectul de pe axa Iași-Suceava.

El a arătat că se vor găsi soluții și pentru modernizarea DJ 177 A și crede că ar fi bine ca prin programul Direcției de Drumuri să se reabiliteze măcar zonele din intravilanul localităților.

„Prea tare le-am băgat oamenilor în cap că refacem drumul pe împrumut și aș ruga să facem un efort să găsim soluții ca măcar intravilanul, la Ostra în special, să refacem”, a spus Grozavu.

Președintele Gheorghe Flutur a spus că se încercă găsirea unor formule de finanțare și că se întrezărește o perspectivă.

El a arătat că, din păcate s-a majorat foarte mult bugetul drumului de pe axa Suceava-Iași, iar valoarea a crescut cu aproape 50 la sută și că a cerut MDRAP în special un punct de vedere pentru că se schimbă radical schema de finanțare a acestui  proiect cu finanțare europeană.

„Nu am putut rămâne cu drumul de la Stulpicani care arăta cel mai rău și am început un proces de modernizare pe anumite porțiuni. De la limita orașului Frasin am ajuns la intersecția de la Gemenea. Din fonduri proprii, de la Drumuri județene, cu covor asfaltic și plasă de geotextil care să facă legătura cu betonul de pe drum. Mergem în continuare spre bucuria oamenilor din zonă. În funcție de ce resurse mai sunt vedem până unde ajungem”, a spus Gheorghe Flutur.

El a arătat că s-a început dintr-un capăt și dorește să facă lucrarea gospodărește și nu să fie reparați câte unul sau doi kilometri dintr-o zonă și apoi în altă parte.„

„Și cei din Broșteni sunt nerăbdători. Vom găsi o formulă să trecem și de Ostra și să atacăm primăvara viitoare și Pasul Puzdra”, a spus Flutur. (T.B.)


Intră acum și în grupul de