Un tânăr din Ulma a fost încătușat, reținut și încarcerat după ce a încercat să scape de urmărirea poliției. El transporta cu mașina țigări de contrabandă de 35.000 de lei

Un tânăr de 23 de ani din Ulma a fost  încătușat și reținut de polițiștii suceveni, sâmbătă, el fiind cercetat pentru contrabandă.

Potrivit Poliției Județene Suceava, un echipaj al Poliției Vicovu de Sus care patrula, sâmbătă, patrula pe DJ 209G din comuna Ulma, a observat un autoturism al cărui conducător auto, la vederea echipajului de poliție, a frânat brusc, a efectuat manevra de întoarcere și a demarat în trombă pe direcția Brodina – Ulma.

Polițiștii au intrat în urmărirea acestuia  pe o distanță de circa 1 km, cu autospeciala de poliție având în funcțiune semnalele acustice și luminoase, vehiculul fiind identificat ascuns în spatele unui imobil.

Ulterior, șoferul a coborât de la volan și a fugit fiind urmărit, imobilizat și încătușat de polițiști, acesta fiind un localnic de 23 de ani.

În urma verificării autoturismului, polițiștii au identificat în interior 2.950 de pachete cu țigări de proveniență extracomunitară, bunuri pentru care, tânărul nu a putut prezenta documente legale de proveniență.

Țigările în valoare de circa 35.000 lei au fost confiscate, autoturismul a fost indisponibilizat, iar tânărul de 23 de ani a fost reținut de polițiști pentru 24 de ore, fiind încarcerat în arestul I.P.J. Suceava.

În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de contrabandă, ce va fi soluționat procedural.(N.B.)