Rectorul USV, Valentin Popa, susține că este suspendat din februarie 2018 din CNMR, organizația condusă de Alexandru Cumpănașu


Intră acum și în grupul de

Rectorul Universității Suceava (USV), prof. dr. ing. Valentin Popa, a declarat, luni, că nu mai are nicio legătură cu Coaliția Națională pentru Modernizarea României (CNMR), asociație condusă de Alexandru Cumpănașu care și-a anunțat recent decizia de a candida la Președinția României.

Rectorul USV a fost întrebat de News Bucovina dacă va decide să se retragă din CNMR unde avea poziția de vicepreședinte ca urmare a decizie Consiliului Național al Rectorilor de a se retrage din această asociație pe termen nedeterminat după ce Cumpănașu și-a anunțat candidatura la Președinția României.

Valentin Popa a explicat că el nu mai este în CNMR din luna februarie 2018, exact din ziua în care a fost instalat ministru al Educației Naționale.

El a spus că suspendarea din CNMR a fost anunțată încă de la acea dată.

Valentin Popa a fost cooptat vicepreședinte al CNMR în februarie 2017, după ce Consorțiul „Academica Plus”, din care face parte şi USV , s-a alăturat Coaliției Naționale pentru Modernizarea României.

La acea vreme, Consorţiul „Academica Plus” din care fac parte zece universități, își propunea să participe în cadrul CNMR la constituirea unui grup de lucru reprezentat de experţi din partea Academiei Române,  reprezentanţi ai Consiliului Naţional al Rectorilor, ai BNR şi ai altor structuri academice, în vederea elaborării unei analize şi a unui plan de dezvoltare a României până în anul 2030.(T.B.)


Intră acum și în grupul de