Președintele Flutur a inspectat lucrările de la podul de la Verești: După finalizarea lucrării se va permite circulația autovehiculelor cu o masă maximă autorizată de până la 60 de tone


Intră acum și în grupul de

Președintele Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur, a inspectat, marți, din nou stadiul lucrărilor de reabilitare a podului de peste râul Suceava de la Verești – Udești.

Potrivit acestuia, o firmă specializată a adus un echipament hidraulic pentru a putea ridica tablierul de 230 de tone al podului.

El a spus că podul, care a fost construit în anul 1964, a fost afectat de mai multe ori de inundații.

„Ce facem acum este o lucrare complexă pentru că au fost afectate reazemele grinzilor de susținere ale podului”, a spus Flutur.

El a menționat că pentru reabilitare, Consiliul Județean Suceava a scos la licitație această lucrare pentru care au fost alocați 1,6 milioane lei.

„Lucrările sunt în grafic și sper ca până la sfârșitul lunii septembrie să fie redat circulației acest pod între Udești și Verești. La final se va aplica și un strat de uzură. Podul are o lungime de 240m și o lățime de 7m, urmând a permite circulația autovehiculelor cu o masă maximă autorizată de până la 60 de tone”, a spus președintele Flutur.

El a precizat că până la finalizarea lucrărilor la pod se poate circula pe varianta provizorie construită în zonă. (T.B.)


Intră acum și în grupul de