Șapte oferte pentru zona de agrement din lunca râului Suceava, iar două au rămas în cursă: ConBucovina și asocierea General Construct și Art Peisaj. Ion Lungu: Vom avea șansa să facem lucrări de calitate la această zonă de agrement

Primarul Sucevei, Ion Lungu, a anunțat, miercuri, că pentru executarea proiectului de amenajare a zonei de agrement din lunca râului Suceava au fost depuse șapte oferte și că au rămas în competiție doar două oferte ale ConBucovina SA și asocierii General Construct și Art Peisaj.

„Mă bucură faptul că e o licitație importantă, iar două firme puternice din Suceava care și-au demonstrat capacitatea de a face lucrări importante. Una din ele va ieși câștigătoare și vom avea șansa să facem lucrări de calitate la această zonă de agrement de pe malul râului Suceava”, a spus primarul Ion Lungu.

Licitația pentru acest proiect a fost declanșată cu clauză suspensivă.

Proiectul va costa 16,2 milioane de lei.

Potrivit primarului, noua zonă de agrement va fi amenajată pe o suprafață de 15,5 hectare și pe o lungime de un kilometru și va avea o parte pentru activități sportive și una pentru plimbări și divertisment.

Lungu a spus că, în condițiile în care investiția se face în albia minoră a râului, nu sunt permise construcții definitive, iar accesul va fi realizat pe pasarele metalice demontabile în caz de nevoie.

Proiectul prevede alei tip belvedere, care ar reprezenta un fel de faleză, cu granit și vor avea o lățime de patru metri, alte alei principale, tot din granit, vor avea tot patru metri lățime, din care doi metri pentru circulația pietonilor, iar doi metri pentru biciliști.

Totodată, vor fi amenajate și alei secundare din piatră cubică.

Zona sportivă va cuprinde un teren pentru gimnastică aerobică, două locuri de joacă pentru copii, două terenuri de tenis, terenuri de volei și badminton.

Zona de promenadă va avea multe alei, dar și o platformă pentru evenimente unde se vor putea organiza spectacole și alte activități culturale.

Zona va avea sistem automat de irigații, sistem de iluminat cu spoturi de iluminare în partea de jos și stâlpi în partea de sus, dar și bănci, coșuri de gunoi și WiFi gratuit.(T.B.)