Patru licitații va organiza Primăria Suceava pentru proiectul de modernizare a transportului public local. Ion Lungu: Se vor cumpăra autobuze electrice, se amenajează autobaza, se modernizează stațiile de călători și vor fi sisteme moderne de monitorizare, dispecerat și ticketing


Intră acum și în grupul de

Primarul Ion Lungu a anunțat, miercuri, că municipalitatea suceveană lansează patru licitații pentru modernizarea transportului public local.

El a spus că pe lângă autobuzele electrice vor fi realizate mai multe alte investiții, atât în sistemul de dispecerizare, ticketing, modernizarea stațiilor de călători și realizarea autobazei.

Ion Lungu a explicat că un număr de 15 autobuze electrice  mari destinate municipiului Suceava sunt achizionate de MDRAP, printr-o licitație la care au fost depuse trei oferte ale unor firme din Polonia, China și Turcia.

Alte 35 de autobuze electrice, din care 25  mari și 10 mici vor fi achiziționate de Primăria Suceava printr-o licitație cu o valoare de 66,3 milioane de lei, cu un termen de livrare de 12 luni.

O altă licitație va fi organizată pentru amenajarea autobazei, pentru suma 15,29 de milioane de lei, având ca termen maxim de realizare 18 luni.

Totodată, o a treia licitație va fi organizată pentru achiziția de echipamente și soft-ul aferent, suma alocată fiind de 10,4 milioane de lei, urmând să fie cumpărate echipamente pentru dispecerat, ticketing, centrul de monitorizare și pentru stațiile de autobuz.

A patra licitație, cu suma de 3,52 de milioane de lei va fi pentru modernizarea celor 57 de stații de călători și modernizarea străzii Vasile Pârvan.

Primarul Sucevei a declarat că acesta este cel mai important proiect al municipalității cu fonduri europene pentru actualul exercițiu financiar european.(T.B.)


Intră acum și în grupul de