Acasă Actualitate ISJ Suceava: Pentru elevii de clasa întâi sunt asigurate toate manulale școlare....

ISJ Suceava: Pentru elevii de clasa întâi sunt asigurate toate manulale școlare. Pentru elevii claselor a șaptea s-au primit doar manualele pentru limbile franceză și latină


Intră acum și în grupul de

Inspectorul şcolar general al judeţului Suceava, Gabriela Mihai, a prezentat, miercuri, într-o conferinţă de presă, stadiul achiziţionării manualelor şcolare arătând că pentru elevii claselor a VII-a s-au primit manualele doar pentru două discipline: limba franceză şi latină.

Mihai a spus că în următoarea perioadă ar urma să ajungă şi restul manualelor pentru clasa a VII-a.



Profesoara Gabriela Mihai a explicat că în urma iniţierii procesului de reformă în Educaţie, în urmă cu şapte ani, s-au schimbat programele şcolare, apărând manuale noi, câte o clasă în fiecare an, iar pentru aceste clase comanda pentru manuale noi s-a realizat de către fiecare unitate şcolară, pe site-ul MEN.

Ea a precizat că pentru clasa I comanda de manuale şcolare s-a realizat la întreg efectivul de elevi, manualele noi ajungând deja în şcoli,  în timp ce pentru clasele a II-a –a IV-a comanda pentru manuale noi nu a putut depăşi 20 la sută din efectiv, iar pentru clasele a V-a şi a VI-a comanda pentru manuale noi s-a încadrat pentru 15 la sută din efectivul de elevi.

Inspectorul şcolar general al ISJ Suceava a menţionat că procesul de completare a stocurilor de manuale prin retipărire pentru clasele a VIII-a – a XII-a a fost realizat prin intermediul ISJ Suceava, fiind alocată suma de 42 261 de lei, sumă care a fost defalcată pe unităţi de învăţământ, proporţional cu numărul de elevi.

Ea a subliniat că şi în acest an şcolar au fost situaţii în care şcolile, în pofida recomandărilor ISJ Suceava, au comandat manuale unor edituri care s-au retras de pe piaţă, iar în acest fel există riscul ca fondurile alocate să nu poată fi cheltuite în totalitate.

Profesoara Gabriela Mihai a mai spus că până în prezent au fost recepţionate manuale pentru clasele I-VII în valoare de 371 000 de lei.

(L.B.)


Intră acum și în grupul de



Exit mobile version