Bugetul CAS Suceava a fost suplimentat cu 21,7 milioane lei. Banii au fost alocați pentru mai multe categorii de medicamente și diferite tipuri de servicii medicale


Intră acum și în grupul de

Bugetul alocat inițial pentru anul 2019 pentru servicii medicale, medicamente si dispozitive medicale, a fost suplimentat de Casa Națională de Asigurări de Sănătate, ca urmare a rectificării bugetare, cu suma de 21,7 milioane lei, anunță Claudiu Cobuz, președintele-director general al instituției.

Astfel, la această dată bugetul pentru acest an depășește 505 milioane lei.

Potrivit sursei citate, sume suplimentare au fost alocate pentru medicamente cu și fără contribuție personală, medicamente utilizate în programele naționale de sănătate, dispozitive medicale, medicina de familie, servicii medicale spitalicești, îngrijiri medicale la domiciliu, transport sanitar neasistat, servicii medicale de recuperare si paraclinice.

Bugetul alocat serviciilor medicale spitalicești pentru anul 2019 este în valoare de 183,9 milioane lei.

La acesta se adaugă și sumele alocate spitalelor pentru plata creșterilor salariale ale personalului încadrat în unități sanitare publice, in valoare de 156,3 milioane lei, sumă care va mai fi suplimentată în funcție de necesarul unităților sanitare, se arată în comunicatul CAS Suceava.

Suplimentarea bugetului Casei de Asigurări de Sănătate Suceava, aprobata de CNAS, permite derularea în bune condiții a contractelor încheiate cu furnizorii pentru serviciile medicale acordate asiguraților din județul Suceava, preciezează sursa citată. (L.B.)


Intră acum și în grupul de