Încă o sancţiune pentru Primăria Slatina pentru lipsa serviciului de salubrizare


Intră acum și în grupul de

Primăria Slatina şi două gatere din comună au fost amendate de comisarii de mediu pentru încălcarea legislaţiei de mediu. „Primarul comunei Slatina, Ilie Gherman a trimis o adresă şi a solicitat sprijin în vederea verificării agenţilor economici ce debitează masă lemnoasă motivând că aceştia depun deşeurile rezultate din activitatea acestora, dar şi lemne în albia pârâului Suha Mică”, a declarat luni, în cadrul unei conferinţe de presă, şeful Comisariatului Judeţean al Gărzii de Mediu Suceava, Adriana Iordache.

Aceasta a precizat că în comuna Slatina, verificările au fost amănunţite şi au durat 3 zile. Două firme de debitat lemn s-au ales cu amenzi de câte 20.000 lei, după ce s-au confirmat cele reclamate de primarul Gherman.

Dar nici la Primărie situaţie nu era prea bună, deoarece nu există înfiinţat un serviciu de salubrizare. „Primăria a achiziţionat 30 de containere metalice, ce au fost depozitate în apropierea acesteia, dar nu sunt folosite”, a spus Adriana Iordache.
Şi cetăţenii din comună sunt nemulţumiţi de faptul că nu există serviciu de salubrizare, dar lor li se percepe taxă de salubrizare.

Primăria Slatina a fost sancţionată cu 15.000 lei, aceasta nefiind prima abatere de acest gen. Adriana Iordache a precizat că anul trecut autoritatea locală a fost amendată de două ori cu câte 15.000 lei, iar în anul 2007 cu 5.000 lei pentru lipsa serviciului de salubrizare.


Intră acum și în grupul de