Proiectul primei parcări supraterane din municipiul Suceava- simulare video. Mașinile care intră spre Alexandru cel Bun vor circula pe sub construcție.


Intră acum și în grupul de

Prima parcare supraterană din municipiul Suceava ar urma să fie realizată lângă Primăria Suceava și va fi construită în zona actualei parcări, dar și pe o porțiune din zona în care se află în prezent tribuna laterală a Stadionului Areni.

Primarul Sucevei, Ion Lungu, a anunțat, miercuri, că proiectul primei parcări supraterane este supus consultării publice și a arătat că se va ridica o parcare cu 200 de locuri.

La solicitarea News Bucovina, viceprimarul Sucevei Lucian Harșovschi, a precizat detalii ale proiectului vizat.

Astfel, investiția ar urma să coste circa 3 milioane de euro, va include și demolarea tribunei laterale a Stadionului Areni care prezintă pericol în exploatare și este închisă și refacerea ei odată cu ridicarea noii construcții care va găzdui parcarea.

Totodată, parcarea va avea cinci nivele, ultimul fiind neacoperit.

El a menționat că soluția proiectantului este ca circulația spre strada Alexandru cel Bun și pe strada Universității să se facă pe sub construcție, proiectul fiind în dezbatere publică urmând ca, în funcție de rezultatul consultării publice să fie realizat.

„Este un proiect care va schimba major această zonă. Nu este singurul proiect de parcare supraterană pentru că sunt necesare și alte parcări supraterane care sunt absolut necesare în oraș pentru a elibera străzile de mașini parcate și pentru a fluidiza traficul”, a spus viceprimarul Lucian Harșovschi. (T.B.)


Intră acum și în grupul de