Acţiuni poliţieneşti de anvergură în Dorna, Câmpulung şi Humor


Intră acum și în grupul de

Zonele urbane din partea de munte a judeţului au făcut obiectul unor acţiuni ale IPJ Suceava în colaborare cu alte instituţii. Astfel, joi, între orele 09:00-14:00, Poliţia Municipiului Vatra Dornei a organizat şi executat o razie cu blocare parţială, angrenând efective mărite din cadrul subunităţii, Serviciului de Investigare a Fraudelor, posturile de poliţie arondate şi a Detaşamentului de Jandarmi din Vatra Dornei. Acţiunea s-a soldat cu aplicarea a 61 de sancţiuni contravenţionale în valoare de 5.120 lei. Totodată, au fost ridicate în vederea confiscării, bunuri alimentare şi ţigări în valoare totală de 5.621,13 lei.

Tot joi, au fost organizate acţiuni pe raza municipiului Câmpulung Moldovenesc şi a oraşului Gura Humorului, procedându-se la verificarea produselor susceptibile a fi piratate/contrafăcute, în cadrul a 7 societăţi comerciale şi 3 asociaţii familiale.
Au fost aplicate 3 sancţiuni contravenţionale în valoare de 3.000 lei şi au fost ridicate, în vederea continuării cercetărilor, bunuri în valoare de 1.600 lei constând în articole textile.

Potrivit IPJ Suceava, au fost constatate 4 infracţiuni, din care una de „punerea în circulaţie, fără drept, a unui produs purtând o marcă identică sau similară cu o marcă înregistrată pentru produse identice sau similare şi care prejudiciază pe titularul mărcii înregistrate”, una de „comunicarea publică a operelor sau a produselor purtătoare de drepturi conexe” şi două de „ascunderea bunului ori a sursei impozabile sau taxabile” şi „executarea de evidenţe contabile duble, folosindu-se înscrisuri sau alte mijloace de stocare a datelor”.

Astfel, a fost depistată A. Elena, de 37 ani, din localitatea Câmpulung-Moldovenesc, administrator la o societate comercială, în timp ce oferea spre comercializare, la punctul de lucru al societăţii din incinta unui centru comercial din localitate, 15 tricouri şi 3 compleuri de diferite culori şi modele inscripţionate cu mărci de renume fără a deţine certificate de calitate sau conformitate, existând suspiciuni că produsele ar fi contrafăcute.
Bunurile în cauză au fost ridicate în vederea expertizării de către titularii de mărci.

În cauză se va întocmi dosar penal faţă de A. Elena, urmând a se efectua cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de „punere în circulaţie de mărfuri contrafăcute”.
Un alt caz este cel al Danei P., în vârstă de 33 ani, din municipiul Câmpulung Moldovenesc, care, în calitate de administrator la o societate comercială, a întocmit evidenţe contabile duble privind sumele de bani încasate şi intrările de mărfuri în scopul neevidenţierii în actele contabile ale firmei a veniturilor realizate, sustrăgându-se de la plata taxelor şi impozitelor către bugetul de stat. În cauză se va întocmi dosar penal faţă de P. Dana, urmând a se efectua cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de „evaziune fiscală”.


Intră acum și în grupul de