“Regele naiului” a cântat la Suceava pentru o cauză caritabilă


Intră acum și în grupul de

Celebrul Gheorghe Zamfir, “Regele naiului”, a fost invitatul special al evenimentului de caritate organizat de Clubul Rotary Suceava-Bucovina. Maestrul naiului a susţinut joi seară un impresionant concert pe scena Casei de Cultură sucevene.

Timp de o oră şi jumătate, celebrul muzician împreună cu orchestra sa au susţinut un recital de excepţie în faţa a peste 650 de persoane prezente în sala de spectacol a Casei de Cultură. Naiul lui Gheorghe Zamfir a încântat sufletul şi spiritul românesc, transmiţând audienţei magia şi frumuseţea folclorului autentic.
La începutul spectacolului, artistul a fost copleşit de ospitalitatea edililor oraşului, preşedintele Consiliului Judeţean, Gheorghe Flutur şi primarul Sucevei, Ion Lungu, care au urcat pe scenă alături de invitat, exprimându-şi bucuria de a-l avea ca oaspete în Bucovina şi dăruindu-i acestuia o serie de obiecte specifice zonei, precum “celebra” trăistuţă bucovineană, un ou încondeiat, macheta mănăstirii Voroneţ împreună cu două albume ale judeţului. De asemenea, primarul i-a oferit maestrului o diplomă de excelenţă pentru prestigioasa carieră de muzician, numindu-l la rândul său, “Regele naiului”.

Artistul a fost întâmpinat şi de guvernatorul Rotary România şi Republica Moldova, Martha Maria Mocanu, care le-a oferit maestrului Zamfir şi clarinetistului Felix Goldbach câte o plachetă în semn de preţuire şi mulţumire, declarând vizibil emoţionată că “maestrul Gheorghe Zamfir ne face să avem curajul să visăm înalt, până la lună”. Gheorghe Zamfir s-a arătat încântat de “onorurile” primite, mulţumind tuturor pentru frumoasa primire.

După o oră şi jumătate, în care sucevenii au avut parte de divina muzică a lui Gheorghe Zamfir, la încheierea recitalului, maestrul naiului a fost nevoit să revină pe scena suceveană din cauza aplauzelor interminabile ale publicului care cereau continuarea spectacolului. Gheorghe Zamfir şi ai săi muzicieni au ridicat publicul în picioare, reuşind să ajungă la sufletele celor prezenţi prin intermediul concertului impecabil, susţinut de talentul şi profesionalismul muzicienilor, demni de toată aprecierea şi laudele primite.

Alături de naistul Gheorghe Zamfir, pe scena suceveană au urcat Felix Goldbach – clarinet, Marin Alexandru – vioară, Alexandru Vasile – clarinet, Costel Pendelescu – ţambal, Virgil Iancu – acordeon, Daniel Prodan – violă, Constandache Pancirel – trompetă şi Costel Nichita – contrabas.

Fondurile strânse în urma acestui concert vor fi donate Centrului Blijdorp din Suceava pentru îngrijirea copiilor cu handicap sever şi Fundaţiei Rotary International în scopul eradicării poliomielitei.

POLIO PLUS este cel mai important program de eradicare a poliomielitei, derulat în întreaga lume de către Rotary International şi Fundaţia Rotary International. Centrul de îngrijire a copiilor cu nevoi speciale Blijdorp este de peste 5 ani în atenţia Clubului Rotary Suceava – Bucovina. Pentru acest centru local, clubul a atras fonduri de peste 140.000 de USD, materializate în construcţia de clădiri, mijloace de transport şi echipamente medicale.

Costul unei invitaţii la concert a fost de 100 de lei, aceşti bani acordând “O şansă la viaţă” copiilor cu handicap sever şi celor care suferă de poliomielită.


Intră acum și în grupul de