Controlul greutății ghiozdanelor făcut de șeful ISJ Suceava, Gabriela Mihai: Părinții trebuie să fie atenți la greutatea ghiozdanelor, iar cadrele didactice să găsească soluții pentru ca o parte din materiale să fie lăsate la școală VIDEO


Intră acum și în grupul de

Inspectorul școlar general al județului Suceava a făcut, vineri, la începerea cursurilor de la Școala nr. 9 din Suceava o verificare a greutății ghiozdanelor elevilor constatând că cel mai ușor avea trei kilograme, iar cel mai greu 11, 2 kilograme.

În ghiozdane elevii aveau manualele pentru ziua în curs, caiete speciale, de lucru și auxiliare, echipament sportiv, mâncarea și apă.

Majoritatea elevilor au spus că uneori îi doare spatele de la greutatea ghiozdanului, dar că s-au obișnuit cu această greutate.

Cei mai mulți dintre elevi au arătat că vin cu părinții la școală care le duc ghiozdanul uneori până la clasă.

Părinții au spus că nu e normal ca ghiozdanele să fie foarte grele și că aceasta face rău pentru dezvoltarea normală a copiilor, dar că nu pot să reducă greutatea pentru că sunt materiale obligatorii de dus zilnic la școală.

Gabriela Mihai a folosit două cântare pentru a verifica exactitatea cântăririi și a spus că a venit la această acțiune cu specialiști care vor analiza situația.

„Am venit cu un kinetoterapeut și cu două studente de la Facultatea de Kinetoterapie pentru că eu nu am competențe în domeniu, decât îmi folosesc experiența mea de dascăl.Aceștia și-au notat datele copiilor și greutatea ghiozdanelor și vor face o analiză”, a spus Gabriela Mihai.

Ea a arătat că vrea să transmită un mesaj, nu doar colegilor din educație cât și părinților care trebuie să fie atenți la greutatea ghiozdanelor și mai ales când cumpără un ghiozdan.

Potrivit inspectorului școlar general părinții ar trebui să găsească forma cea mai ușoară pentru că sunt ghiozdane în comerț care au trei kilograme și că fiind foarte aspectuoase, copiii și le doresc, dar sunt foarte grele chiar goale și pun în pericol sănătatea copiilor.

Ea a arătat că soluția pentru ghiozdane mai ușoare ar fi ca o parte din materialele cărate de copii, zilnic, să fie lăsate la școală, dar și ca părinții să fie atenți ce ghiozdane cumpără.

Gabriela Mihai a spus că, de exemplu, caietele de lucru pot rămâne la școală, în timp ce alte caiete să fie aduse, o dată pe săptămână, pentru control.

Ea a arătat că din cauza greutății ghiozdanului părinții vin cu copiii până la ușa școlii.

Inspectorul școlar general al județului Suceava a făcut un apel cadrelor medicale din școli și medicilor de familie să explice părinților care este pericolul pentru dezvoltarea copiilor în cazul în care aceștia cară asemenea greutăți în spate.


Intră acum și în grupul de