Annamaria Aioanei de la Colegiul „Lațcu Vodă” din Siret, medalia de aur și locul 1 la Olimpiada Internațională a Elenismului


Intră acum și în grupul de

Annamaria Aioanei de la Colegiul „Lațcu Vodă” din Siret a obținut medalia de aur și locul 1 la Olimpiada Internațională a Elenismului a anunțat, vineri, inspectorul școlar general Mihaela Mihai.

Potrivit sursei citate, în perioada 5-8 septembrie 2019, la Palatul Parlamentului din București  a avut loc Olimpiada Internațională a Elenismului, ediția a VI-a, competiție organizată de Ministerul Educației Naționale și Uniunea Elenă din România.

Eleva Aioanei Annamaria de la Colegiul Tehnic „Lațcu Vodă” Siret a câștigat locul I și medalia de aur  la nivelul C2, cel mai ridicat nivel de competență din cadrul competiției.

La Olimpiada internațională, au participat elevi din 13 țări printre care  Marea Britanie, Ucraina, Grecia, Cipru, Turcia, România, Ungaria.

La nivelul judetului Suceava, această competiție a crescut foarte mult în ultimii patru ani. Anul acesta, au fost calificați la etapa națională opt elevi, iar la etapa internațională, eleva Aioanei Annamaria.

Din această toamnă, Aioanei Annmaria va fi studentă a Universității din București, Facultatea de litere, specializarea Limba și literatura Engleză -Limba și literatura Elenă. (L.B.)


Intră acum și în grupul de