Răcire notabilă în următoarele zile, cu maxime de 16-17 grade Celsius și minime de 5-6 grade

Administrația Națională de Meteorologie a anunțat, luni, prognoza pe următoarele două săptămâni arătând că în următoarele zile se va înregistra o răcire notabilă.

ANM menționează că estimarea pentru perioada 16-29 septembrie este realizată folosind produsele numerice ale Centrului European pentru prognoze pe medie durată (ECMWF) de la Reading, Anglia.

Sunt prognozate temperaturile maxime şi minime, mediate pentru fiecare regiune a ţării şi adaptate local cu modele statistice şi sunt indicate perioadele cu probabilitatea cea mai ridicată de apariţie a precipitaţiilor.

În prima zi de prognoză vremea va fi caldă pentru această dată, cu o medie a temperaturilor maxime de 27 de grade. În următoarele patru zile va urma o răcire notabilă, astfel că media maximelor termice va ajunge la valori de 16…17 grade, în jurul datei de 21 septembrie.

După acest interval, tendința va fi de încălzire treptată, până la o medie regională a valorilor maxime de 21…25 de grade. Tendința va fi asemănătoare și pentru valorile minime de temperatură. În primele două nopți media minimelor termice va fi de 11…13 grade. Ulterior acestui interval, temperatura aerului va scădea, astfel încât până în data de 22 septembrie să se înregistreze 5…6 grade, iar până la sfârșitul intervalului de referință se estimează o creștere, spre medii regionale de 11 grade.

Probabilitatea de apariție a ploilor, în general slabe cantitativ, va fi mai ridicată în intervalul 17-21 septembrie.