Ţigări ascunse în căruţă sub pături şi fân


Intră acum și în grupul de

Poliţiştii de frontieră suceveni au depistat în trafic doi bărbaţi din localitatea Straja, care transportau într-un atelaj hipo, cantitatea de 8.490 pachete de ţigări de provenienţă ucraineană în valoare de aproximativ 35.658 lei, ce urmau să fie comercializate pe piaţa neagră, în vederea obţinerii de profit ilicit.

Potrivit purtătorului de cuvânt al IJPF Suceava, subcomisar Ilie Poroch- Seriţan, în dimineaţa zilei de 15.05.2009, poliţiştii de frontieră din cadrul I.J.P.F. Suceava au executat o misiune specifică pe comunicaţia Gura Putnei – Vicovu de Sus, ocazie cu care au oprit pentru control un atelaj hipo în care se aflau H. Vasile şi C. Daniel, ambii domiciliaţi în localitatea Straja, judeţul Suceava.

După controlul documentelor de identitate, poliţiştii de frontieră au decurs la efectuarea unui control asupra atelajului hipo, ocazie cu care au descoperit, disimulate sub câteva pături şi fân, 8490 pachete de ţigări marca „Ronson”, de provenienţă ucraineană de diferite mărci, fără documente legale de provenienţă.
Fiind întrebaţi de provenienţa ţigărilor, cei doi au declarat că le-au găsit în lunca râului Suceava şi intenţionau să le comercializeze în piaţa din Vicovu de Sus, în vederea obţinerii de profit.

Întreaga cantitate de ţigări în valoare de 35.658 lei a fost ridicată în vederea confiscării, iar persoanele în cauză au fost sancţionate contravenţional cu amendă în valoare de 1.500 lei fiecare, conform Legii 12/1990.


Intră acum și în grupul de