Ţigări de contrabandă depistate de frontieriştii de la Siret şi Vicov


Intră acum și în grupul de

Poliţiştii de frontieră şi lucrătorii vamali din P.T.F. Siret au confiscat de la o femeie cu dublă cetăţenie, română şi ucraineană, 1985 de pachete de ţigări în valoare de 8.337 lei. Potrivit IJPF Suceava, în ziua de 16.05.2009, la P.T.F. Siret s-a prezentat pentru a intra în ţară, călătorind cu un microbuz marca “Ford”, R. Svetlana, în vârstă de 32 de ani, domiciliată în Cernăuţi – Ucraina.

În urma controlului amănunţit asupra persoanei, bagajelor şi mijlocului de transport, s-au găsit ascunse şi nedeclarate în vederea sustragerii de la controlul vamal, cantitatea de 1.985 pachete de ţigări de diferite mărci, de provenienţă ucraineană.

Întreaga cantitate de ţigări în valoare de 8337 lei a fost reţinută în vederea confiscării de către organele vamale, iar R. Svetlana a fost sancţionată contravenţional cu amendă în valoare de 7000 lei.

Tot sâmbătă, poliţiştii de frontieră din cadrul S.P.F. Vicov au executat o acţiune pe linia prevenirii şi combaterii traficului cu ţigări, ocazie cu care au oprit în trafic, pe D.J. 209 G, un autoturism marca „ Ford Escort”, condus de B. Valentin, în vârstă de 53 de ani, domiciliat în municipiul Suceava..

După controlul documentelor de identitate, poliţiştii de frontieră au decurs la efectuarea unui control asupra autoturismului, ocazie cu care au descoperit în portbagaj cantitatea de 2985 pachete de ţigări de diferite mărci, de provenienţă ucraineană, fără documente legale de provenienţă.

Fiind întrebat de provenienţa ţigărilor, şoferul a declarat că le-a achiziţionat de la o femeie din Vicovu de Sus, cu scopul de a le recomercializa în bazarul din Suceava, în vederea obţinerii de profit.
Întreaga cantitate de ţigări în valoare de 11.940 lei a fost ridicată în vederea confiscării, iar persoanele în cauză au fost sancţionate contravenţional cu amendă în valoare de 1.000 lei, conform legii 12/1990.


Intră acum și în grupul de