Acasă Actualitate Flutur: În 2019 s-au reabilitat 177 de kilometri de drumuri județene și...

Flutur: În 2019 s-au reabilitat 177 de kilometri de drumuri județene și sunt în procedura de licitații 127,4 kilometri. Am reușit să reabilităm cea mai mare parte a drumurilor județene afectate deși Guvernul nu a fost prietenos cu județul Suceava la alocarea de fonduri


Intră acum și în grupul de

Președintele Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur, a declarat, marți, că de la începutul celui de-al doilea mandat de președinte al CJ Suceava în județ au fost modernizați peste 350 de kilometri de drumuri județene, din care 177 doar în 2019, deși Guvernul nu a fost prietenos cu județul Suceava în ceea ce privește alocarea de fonduri pentru drumuri.

„Împreună cu cei de la Direcția Județeană de Drumuri și Poduri Suceava am făcut o analiză privind stadiul la zi a lucrărilor la drumurile județene din județul Suceava. Putem spune deja că anul 2019 a fost unul bun, în care am reușit să modernizăm sau sunt în curs de a se finaliza în scurt timp lucrările la majoritatea drumurilor județene afectate. Este vorba mai exact de 177 km pe 37 tronsoane de drum”, a spus Gheorghe Flutur.



El a arătat că fondurile alocate provin din trei categorii de surse de finanțare și că s-au realizat obiective de investiții,  s-au executat lucrări de reparații asfaltice și întrețineri curente din fondurile Consiliului Județean Suceava și lucrări cu finanțare PNDL.

Astfel, potrivit președintelui Flutur, s-au realizat covoare asfaltice pe 28 tronsoane, însumând 115 km între care Panaci, Breaza, Stulpicani, Gălănești, Mălini, Straja sau Brodina.

El a arătat a spus că sunt cinci drumuri modernizate – 27,1 km – prin lucrări de investiții la Stulpicani, Gemenea, Slătioara, Pleșa și Solonețu Nou.

Totodată, cu finanțare prin PNDL sunt lucrări la patru drumuri totalizând 35,4 km  la Boroaia, Slatina, Panaci-Glodu și Vulturești-Hârtop.

„Fac precizarea că mai sunt în așteptare, pe procedura de licitație, încă 127,4 km de drumuri, cum ar fi cele de la Coșna sau Bilca”, a spus Flutur.

El a subliniat că pentru Axa strategica Suceava – Iași, pe tronsoane care includ Suceava-Ipotești-Bosanci-Udești-Liteni-Dolhasca până la limita cu județul Iași și Suceava-Moara-Frumoasa-Liteni/Moara-Zaharești-Stroiești-Costâna până la Dărmănești, Consiliul Județean Suceava a aprobat și va suporta majorarea valorii investiției cu peste 70 milioane de lei, după ce nu s-a prezentat nimeni la licitație, iar procedura de licitație a fost reluată deja.

„De la începutul celui de-al doilea mandat de președinte al Consiliului Județean Suceava, au fost modernizați peste 350 km de drumuri județene, ceea ce înseamnă peste o treime din rețeaua de drumuri județene a județului Suceava. Sper să fie finalizați, fără întârzieri, și cei 127 km care sunt în procedura licitație”, a spus Flutur.

Președintele Flutur a arătat că s-a reușit reabilitarea unui număr mare de kilometri de drumuri județene în ciuda alocărilor de fonduri mici de la Guvern.

„Deși Guvernul nu a fost deloc prietenos cu județul Suceava în alocarea de fonduri pentru drumuri,  a reușit să reabilităm cea mai mare parte a drumurilor județene afectate. Doresc și sper ca mai departe lucrurile să nu se încâlcească în procedurile de licitație. Avem nevoie de o stabilitate legislativă pentru a nu descuraja agenții economici să vină la licitații”, a conchis Gheorghe Flutur. (T.B.)


Intră acum și în grupul de



Exit mobile version