20 de tone de deşeuri menajere, adunate în urma acţiunii de ecologizare din Dorna Candrenilor


Intră acum și în grupul de

Sâmbătă, 16 mai, în zona Vatra Dornei a avut loc cea de-a cincea ediţie a programului de responsabilitate socială “ Zilele curăţeniei de primăvară Coca-Cola”. Iniţiat în anul 2005, ca o acţiune de voluntariat a angajaţilor de la fabricile de îmbuteliere a apelor minerale din Dorna Candrenilor, programul s-a extins în decursul timpului, beneficiind în acest an de participarea masivă a comunităţii locale.

Peste 500 de voluntari, printre care elevi ai Grupului Şcolar Agricol Dorna Candrenilor, ai Liceului teoretic “Ion Luca” din Vatra Dornei şi ai Şcolii cu clasele I-VIII din Coşna, angajaţi ai Coca-Cola HBC România de la fabricile Floreni şi Poiana Negrii, voluntari de la Asociaţia Tasuleasa Social – partener al Coca-Cola HBC România în cadrul proiectului Verde 003, locuitori ai comunităţii locale, reprezentanţi ai autorităţilor, precum şi ziarişti din presa locală, au ecologizat sâmbătă malurile apelor din Bazinul Dornelor, pe o distanţă de aproape 30 de km, fiind colectate selectiv aproape 20 tone deşeuri menajere şi 4 tone PET de pe malurile râurilor Teşna şi Bancu din comuna Coşna, a pârâului Negrişoara şi a râului Dorna pe întreg teritoriul Comunei Dorna Candrenilor, până aproape de centrul oraşului Vatra Dornei.

În urma acestei acţiuni, pe malurile râurilor ecologizate au fost montate plăcuţe ce îndeamnă la respectarea şi protejarea apelor ecologizate.

Pentru restul anului 2009, patrula ECOPOWER a Grupui Şcolar Agricol Dorna Candrenilor şi-a luat angajamentul de a veghea şi de a acţiona în scopul păstrării râului Dorna curat, pe teritoriul comunei Dorna Candrenilor.

Acţiunea de ecologizare de sâmbătă, iniţiată de Coca-Cola, a avut loc cu sprijinul Primăriei Dorna Candrenilor, Primăriei Comunei Coşna, Primăria Municipiului Vatra Dornei, Agenţiei pentru Protecţia Mediului Suceava, Gărzii Naţionale de Mediu – Comisariatul Regional Suceava, Sistemului de Gospodărire a Apelor Suceava.


Intră acum și în grupul de