1,6 milioane de lei alocate de Guvern către 20 de localități sucevene și CJ Suceava pentru refacerea infrastructurii afectate de inundații. Numai într-o săptămână din luna iunie, pagubele din județ au fost de 18 milioane de lei


Intră acum și în grupul de

Secretarul de stat în cadrul Secretariatului General al Guvernului, Oana Pintilei, președintele femeilor social-democrate din județul Suceava, a anunțat, marți, că Guvernul a alocat 1,665 milioane de lei pentru refacerea infrastructurii afectate de inundațiile din această vară în localități din județul Suceava.

Pintilei a arătat că  în ședința de guvern a fost adoptată Hotărârea de Guvern prin care s-a aprobat alocarea sumei de 164.011 mii lei din Fondul de intervenție la dispoziția Guvernului, prevăzut în bugetul de stat pe anul 2019,  pentru efectuarea unor lucrări de refacere a infrastructurii locale afectate ca urmare a calamităților naturale produse în anul 2019.

„Astfel, în vederea refacerii infrastructurii afectată de calamitățile naturale produse în perioada mai-iunie 2019 la nivelul Județului Suceava, a fost aprobată alocarea sumei de 1665 mii lei pentru susținerea finanțării lucrărilor din orașul Cajvana, comunele: Arbore, Berchișești, Botoșana, Cornu Luncii, Fundu Moldovei, Grănicești, Ilișești, Marginea, Moara, Moldova Sulița, Moldovița, Ostra, Păltinoasa, Poieni Solca, Râșca, Stulpicani, Șerbăuți, Todirești, Ulma și Consiliul Județean Suceava”, a precizat Pintilei.

Doar în perioada 6-12 iunie inundațiile au afectat  15 unități administrativ teritoriale cu 25 localități din județul Suceava, valoarea totală a pagubelor produse fiind de 18,705 milioane lei, potrivit unui raport al Prefecturii Suceava.

Potrivit raportului,  au fost deteriorate o casă, două poduri, 12 podețe, 3 punți, 51 km drum comunal, 14,68 km străzi.  De asemenea, s-au mai produs  colmatări sau deteriorări de orice fel ale cursurilor de apă cadastrale în zonele în care sunt în pericol iminent locuințe, obiective socio-economice, elemente de infrastructură, inclusiv căi de comunicație rutieră, feroviară și altele. (N.B.)


Intră acum și în grupul de