1,6 milioane de lei alocate de Guvern către 20 de localități sucevene și CJ Suceava pentru refacerea infrastructurii afectate de inundații. Numai într-o săptămână din luna iunie, pagubele din județ au fost de 18 milioane de lei

Secretarul de stat în cadrul Secretariatului General al Guvernului, Oana Pintilei, președintele femeilor social-democrate din județul Suceava, a anunțat, marți, că Guvernul a alocat 1,665 milioane de lei pentru refacerea infrastructurii afectate de inundațiile din această vară în localități din județul Suceava.

Pintilei a arătat că  în ședința de guvern a fost adoptată Hotărârea de Guvern prin care s-a aprobat alocarea sumei de 164.011 mii lei din Fondul de intervenție la dispoziția Guvernului, prevăzut în bugetul de stat pe anul 2019,  pentru efectuarea unor lucrări de refacere a infrastructurii locale afectate ca urmare a calamităților naturale produse în anul 2019.

„Astfel, în vederea refacerii infrastructurii afectată de calamitățile naturale produse în perioada mai-iunie 2019 la nivelul Județului Suceava, a fost aprobată alocarea sumei de 1665 mii lei pentru susținerea finanțării lucrărilor din orașul Cajvana, comunele: Arbore, Berchișești, Botoșana, Cornu Luncii, Fundu Moldovei, Grănicești, Ilișești, Marginea, Moara, Moldova Sulița, Moldovița, Ostra, Păltinoasa, Poieni Solca, Râșca, Stulpicani, Șerbăuți, Todirești, Ulma și Consiliul Județean Suceava”, a precizat Pintilei.

Doar în perioada 6-12 iunie inundațiile au afectat  15 unități administrativ teritoriale cu 25 localități din județul Suceava, valoarea totală a pagubelor produse fiind de 18,705 milioane lei, potrivit unui raport al Prefecturii Suceava.

Potrivit raportului,  au fost deteriorate o casă, două poduri, 12 podețe, 3 punți, 51 km drum comunal, 14,68 km străzi.  De asemenea, s-au mai produs  colmatări sau deteriorări de orice fel ale cursurilor de apă cadastrale în zonele în care sunt în pericol iminent locuințe, obiective socio-economice, elemente de infrastructură, inclusiv căi de comunicație rutieră, feroviară și altele. (N.B.)