Flutur vrea ca Spitalul Județean Suceava să schimbe, prin fapte, mentalitatea pacientului că trebuie să meargă în altă parte: Trebuie să fim mereu atenți la actul medical


Intră acum și în grupul de

Președintele Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur, a declarat, joi, la lansarea proiectului Spitalului Județean de Urgență Suceava „Spitalul comunității tale” că este nevoie ca în afara investițiilor pe care autoritățile județene le fac în modernizarea și dotarea unității spitalicești este necesar ca pacienții să aibă încredere din ce în ce mai mare în acest spital.

„Trebuie să fim mereu atenți la actul medical”, a spus Flutur.

El a arătat că mentalitatea pacientului că ar trebui să aleagă un alt spital va trebui schimbată.

„Mentalitatea pacientului că trebuie să meargă în altă parte, că e mai bine, trebuie să o schimbăm prin fapte. Să crească încrederea pacientului în Spitalul Județean de Urgență Suceava”, a spus Flutur.

Președintele Flutur a spus în cadrul conferinței de lansare a noului proiect că există o viziune de dezvoltare integrată a unității spitalicești pentru a fi mai aproape de nevoile pacienților, arătând că pe lângă Ambulatoriul de specialitate după modelul AKH din Viena se extinde blocul operator cu 4 noi săli de operații, că se are în vedere construcția unui spital de copii pentru că unul din trei pacienți la UPU Suceava este copil, dar și că se intenționează înfiițarea unui spital de recuperare post-operatorie.

Mai mult, el a arătat că se alocă fonduri de la Consiliul Județean pentru amenajarea și dotarea cu aparatură a Laboratorului de medicină nucleară pentru pacienții oncologici, acesta urmând să funcționeze în spațiile ce vor fi eliberate după mutarea ambulatoriului integrat în noua clădire. (T.B.)


Intră acum și în grupul de