Alexandru Băișanu a anunțat că a primit o notificare oficială că nu mai e președinte al ALDE Suceava


Intră acum și în grupul de

Deputatul de Suceava Alexandru Băișanu a anunțat, joi, la Digi 24, că a primit cu cinci minute înainte de intrarea în emisie o înștiințare că nu mai este președinte al ALDE Suceava.

El a spus că nu a primit încă nicio informare privind radierea din partid.

„Acum cinci minute am primit o hârtie oficială de la secretariatul ALDE precum că nu mai sunt președintele filialei ALDE Suceava. În rest nu am primit nicio hârtie privitor la demiterea mea din funcția de vicepreședinte al partidului la nivel național și excluderea mea nu apare nicăieri într-un document oficial”, a spus Băișanu.

El a spus că a avut o întâlnire cu avocatul său pe care l-a mandatat să facă toate procedurile necesare pentru a se putea apăra în interiorul partidului și ulterior în justiție pentru a demonstra că a fost radiat sau exclus fără un temei statutar.

Băișanu a spus că se luptă pentru statutul de membru ALDE și că nu intenționează să se înscrie în PSD.

El a arătat că acțiunile sale au ca scop să aducă partidul pe făgașul normal.

Deputatul sucevean a amintit că în 2016 se știa că ALDE va ajuta PSD când va ajunge la guvernare.

„Pentru asta am primit votul atunci și cred în continuare că pentru asta am fost votați”, a explicat Băișanu.

Întrebat de ce nu a susținut aceste opinii în Delegația Permanentă a ALDE din 26 august, el a răspuns că în 13 septembrie a fost un vot în Biroul Politic Județean ALDE Suceava în care 12 membri au dorit continuarea colaborării cu PSD, în timp ce 10 au fost împotrivă.

„Am plecat la București și am susținut chestiunea aceasta. Cred că am fost singurul din partid care m-am ridicat și am întrebat: Suntem nebuni? Până acum zece minute ne-ați cerut ieșirea de la guvernare pentru a putea candida dumneavoastră și e firesc să nu fii la guvernare cu Viorica Dăncilă și să candidezi împotriva ei. Era un gest de onoare. A doua oară ne-ați cerut să ne unim cu Pro România pentru a avea mai mulți susținători pentru a vă susține la candidatură. La final vine bomba în care ni se cere să votăm candidatul ALDE și Pro România, Mircea Diaconu”, a spus Băișanu.

El a menționat că nu a votat pentru aceasta și că i-ar fi spus lui Tăriceanu că toată construcția nu mai are nicio logică dacă el renunță la candidatură.


Intră acum și în grupul de