Protecţia consumatorilor atrage atenţia la promoţiile practicate de magazine


Intră acum și în grupul de

Comisarii CJCP Suceava au efectuat mai multe controale prin magazinele din judeţ pentru a vedea dacă se respectă prevederile legale privind promoţiile, ocazie cu care au fost constatate mai multe nereguli. Comisarul şef adjunct al CJCP Suceava, Elena Oanea, a exemplificat cu un operator economic care la promoţia „CADOU PENTRU SĂRBĂTORI” pe afişul cu promoţia are înscris „al 2- lea produs 50% din preţ” fără a se specifica că reducerea de 50% se referă la produsul cu preţul cel mai mic.

Acesta spune că la alţi 3 comercianţi din Suceava erau afişate promoţii cu diferite reduceri procentuale ale preţurilor la modul general, fără a se informa consumatorul care sunt produsele ce fac obiectul promoţiei, întrucât nu toate produsele oferite spre comercializare făceau parte din promoţie.

La un alt operator economic în cadrul promoţiei „al doilea jeans la 99,99 lei” nu se specifica la care pereche din jeans se referea promoţia, cea cu preţul mai mare sau cea cu preţul mai mic.

În altă situaţie pe vitrine erau două afişe prin care se promovau două tipuri de reduceri, dar pentru aceeaşi categorie de produse : „reducere între 20 – 45 % la articole toamnă – iarnă” şi „reducere între 50 – 75 % la articole toamnă – iarnă”, fără ca în magazin produsele să fie prezentate diferenţiat pe cele două promoţii.

La o altă unitate comercială era afişată doar denumirea generică „reducere” fără a se specifica perioada promoţiei şi cuantumul procentual al reducerii de preţ.

„Pentru aceste abateri s-au aplicat amenzi în cuantum de 13.000 lei”, a conchis Elena Oanea.


Intră acum și în grupul de