Amenzi pentru produse textile cu deficienţe


Intră acum și în grupul de

În cadrul unui control privind respectarea prevederilor legale la comercializarea produselor textile, angajaţii Comisariatului Judeţean pentru Protecţia Consumatorilor Suceava au verificat 36 de operatori economici. Potrivit şefului CJPC Suceava, Elena Oanea, pentru abaterile constatate au aplicat un număr de 37 sancţiuni contravenţionale, din care 10 avertismente şi 27 de amenzi în valoare de 84.200 lei.

Aceasta a precizat că au fost constate deficienţe cu privire la respectarea prevederilor privind informarea consumatorilor prin elemente de identificare şi caracterizare, denumirea produsului, marcarea şi compoziţia fibroasă a produselor. Astfel de abateri s-au constatat la un număr de 5 operatori economici din municipiile Câmpulung Moldovenesc(2), Rădăuţi(2) şi Suceava(1). S-au aplicat amenzi în cuantum total de 8000 lei.

Nereguli au fost depistate şi în ceea ce priveşte traducerea în limba română a etichetei, din acest punct de vedere fiind sancţionate 7 unităţi comerciale din Suceava, Rădăuţi, Hânţeşti şi Pătrăuţi. S-au aplicat 5 amenzi în cuantum total de 14.500 lei şi două avertismente.

Nici în privinţa indicaţiilor privind modul de întreţinere, lucrurile nu au stat bine pentru 6 operatori economici din Suceava şi Rădăuţi, fiind amendaţi în total cu 24.000 lei.


Intră acum și în grupul de