INSP: 31 de cazuri noi de rujeolă raportate în ultima săptămână în judeţul Suceava care se menține pe primul loc în ţară în privinţa numărului de cazuri nou confirmate


Intră acum și în grupul de

Institutul Naţional de Sănătate Publică a informat, vineri, că în perioada 16-20 septembrie 2019 au fost raportate încă 53 de cazuri de rujeolă în şapte judeţe şi în Bucureşti, judeţul Suceava situându-se iar pe primul loc în ţară în privinţa numărului de cazuri nou confirmate.

Sursa citată precizează că în perioada menţionată în judeţul Suceava s-au raportat 31 de cazuri de rujeolă , în judeţul Neamţ 17 cazuri, în judeţul Braşov 3 cazuri, în judeţul Timiş 3 cazuri, în judeţele Botoşani şi Teleorman câte un caz, iar în municipiul Bucureşti un caz.

Totodată, INSP a mai informat că de la debutul epidemiei de rujeolă şi până la data de 20 septembrie 2019, în România s-au raportat 18 321 de cazuri de îmbolnăvire,din care 64 de decese.

Cazurile de rujeolă raportate săptămânal au avut debutul în urma cu 2-4 săptămâni, iar confirmarea şi clasificarea unui caz durează în medie 3 săptămâni, menţionează INSP.

(L.B.)


Intră acum și în grupul de