Lectoratul de limbă română al USV de la Cernăuți și-a deschis cel de-al șaselea an de activitate cu un număr record de cursanți


Intră acum și în grupul de

Săptămâna aceasta a avut loc deschiderea cursurilor celui de-al șaselea an de activitate a Lectoratului de limbă română al Universității „Ștefan cel Mare” din Suceava (USV), găzduit din noiembrie 2014 de Universitatea Națională „Yuriy Fedkovych” din Cernăuți, anunță un comunicat al universității sucevene.

Potrivit sursei citate, numărul de cursanți înscriși pentru anul 2019-2020 este în prezent de peste 110 persoane, depășind efectivele înregistrate în 2018 în aceeași perioadă (91 de cursanți), care reprezentaseră un salt numeric semnificativ față de cifrele celor înscriși în anii anteriori.

Cursurile oferite de Lectorat sunt organizate pe nivele de limbă, în conformitate cu Cadrul European Comun de Referință pentru limbi străine (A1-C2), beneficiarii fiind în majoritate cadre didactice și studenți provenind de la toate facultățile Universității cernăuțene. Acest public de cursanți beneficiază, în plus, de aplicații practice în România și de diverse activități culturale și științifice organizate de Lectorat la Cernăuți.

Cursanții au de asemenea posibilitatea de a-și proba competențele lingvistice la sfârșitul fiecărui an universitar, cei interesați participând la o evaluare de către o comisie deplasată de la USV. Pentru evaluarea din iunie 2019 s-au înscris 27 de cursanți, 20 fiind declarați admiși și primind un certificat de competențe în limba română, eliberat de Facultatea de Litere și Științe ale Comunicării din cadrul USV, mai arată sursa citată.

Lector de română la Cernăuți este Gina Puică, din septembrie 2015. Primul lector a fost conf.univ.dr. Sabina Fînaru.


Intră acum și în grupul de