Consiliul Județean Suceava începe proiectul de reabilitare a clădirii în care va funcționa Muzeul de Artă. Flutur: Avem peste patru mii de piese de artă care stau acum în depozit și nu sunt expuse


Intră acum și în grupul de

Consiliul Județean Suceava a votat, marți, un proiect de hotărâre privind amenajarea unui muzeu de artă în clădirea în care a funcționat secția suceveană a Arhivelor Naționale și care a fost preluată de CJ Suceava.

Proiectul „Un muzeul de artă pentru comunitate” presupune reabilitarea și amenajarea acestui spațiu pentru a găzdui un muzeu de artă.

Președintele Gheorghe Flutur a explicat că în această clădire care este lipită de Muzeul de Istorie vor fi amenajați 631 de mp de spații expoziționale.

El a spus că Suceava are nevoie de un muzeu de artă, precizând că în depozitele Muzeului Național al Bucovinei sunt peste 4000 de piese care ar trebui expuse.

Valoarea lucrărilor de amenajare se ridică la 5,9 milioane de lei, iar CJ Suceava intenționează să depună, în data de 6 octombrie, o cerere de finanțare la un fond cultural norvegian.

Președintele Flutur a arătat că dacă cererea nu este acceptată vor fi găsite ale surse de finanțare pentru această investiție.

El a subliniat că această clădire va trebui expertizată tehnic și apoi realizată consolidarea propriu-zisă, dar și realizarea de dotări necesare pentru că clădirea nu avea nici grupuri sanitare și nici nu este conectată la rețeaua de gaz natural.

Președintele Consiliului Județean Suceava a precizat că după finalizare, acest muzeu va întregi panoul de muzee și zone de vizitare din municipiul Suceava. (T.B.)


Intră acum și în grupul de